Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Halfstam abrikozenbomen

Bij Bomendael verkopen wij diverse soorten halfstam abrikozenbomen onder de latijnse naam Prunus armeniaca. Wanneer je erover nadenkt om fruitbomen in uw tuin te zetten, zal je wellicht niet als eerste denken aan de abrikozenboom. Toch is het goed mogelijk om abrikozenbomen in ons land te laten groeien. In het voorjaar geniet je van de prachtige bloesem en vanaf half juli van de heerlijke abrikozen uit eigen tuin.

illustratie-vingerafdruk
Halfstam abrikozenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Wij telen en verkopen al jarenlang abrikozenbomen. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij jou garanderen dat je de beste halfstam abrikozenboom bij ons kunt kopen.

 

Bij een halfstam abrikozenboom begint de kroon op ongeveer 1,20 meter. De totale hoogte is bij aanschaf tussen de 1,80 meter en de 2,25 meter. De hoogte is afhankelijk van de leeftijd van de boom. Uiteindelijk kunnen halfstam abrikozenbomen wel vijf meter hoog worden. 

Soorten halfstam abrikozenbomen

Bij Bomendael verkopen wij verschillende soorten halfstam abrikozenbomen, te weten; ‘Tros Oranje’, ‘Hongaarse’ en ‘Sungiant’. De abrikoos is een lekkere vrucht. De schil voelt fluweelzacht aan. De abrikoos kan ook gedroogd gegeten worden. De abrikoos is zoet van smaak

Onderhoud halfstam abrikozenbomen

De meeste halfstam abrikozenbomen presteren het best in zon of halfschaduw. Zet de halfstam abrikozenboom het liefst gericht op de zuidzijde, omdat een abrikozenboom best veel zonlicht nodig heeft om mooie, sappige vruchten te produceren. 

Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als je ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de halfstam abrikozenboom niet te vaak snoeien. 

 

Alle soorten halfstam abrikozenbomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende abrikozenboom kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de halfstam abrikozenboom geen andere abrikozenboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de abrikozenboom ook door andere abrikozenbomen wordt bestoven.

 

Verzorging halfstam abrikozenbomen

In principe is het mogelijk om het hele jaar door halfstam abrikozenbomen te planten. Dit kan omdat wij ook abrikozenbomen in een pot hebben staan. Wel moet er in de zomermaanden iedere dag water worden gegeven. Verder is een halfstam abrikozenboom qua grondsoort niet kieskeurig. Bij de aanschaf van jouw abrikozenboom raden wij het wel aan een aanplantpakket te kopen. Hierdoor kan de boom een goede start maken in jouw tuin. Zo ben je al bijna verzekerd van een prachtige hoogstam abrikozenboom die heerlijke pruimen geeft.

 

Een halfstam abrikozenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de abrikozenbomen gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina