Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Abrikozenbomen

Abrikozen zijn niet alleen heerlijk om te eten, ze zien er ook prachtig uit tussen al de groene bladeren van deze boom. Het betreft een steenvrucht met een geel oranje kleur, de abrikozenboom bloesem in het voorjaar is met de roze witte bloemen een waar schouwspel om te zien.

Abrikozen
illustratie-vingerafdruk
Abrikozenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Hoewel het een relatief gevoelige boomsoort betreft, is het toch zeker mogelijk om abrikozenbomen te planten in Nederland. Voor een riante oogst dient er voldoende zonlicht aanwezig te zijn, ook zal de aarde rijk aan kalk moeten zijn.

Historie van de abrikoos

De Latijnse benaming ‘Prunus Armeniaca’ doet vermoeden dat het een Armeense vrucht betreft, toch komt deze boom oorspronkelijk uit Noordoost China nabij de grens van Rusland. Het zou 3000 jaar duren voordat deze fruitsoort Armenië zou bereiken. De Romeinen zouden de abrikozen vervolgens via Griekenland door heel Europa verspreiden. Traditioneel worden abrikozen geteeld in het laagland van Hongarije. Naast warmte en droogte zijn deze bomen ook bestand tegen kou.

Mogelijke vormen

Er zijn diverse vormen leverbaar, van middelhoge bomen tot aan vormen die meer lijken op een struik. Ook hebben we zelfbestuivende abrikozenbomen.  Let bij een abrikozenboom planten op de ruimte die nodig is.

  • Abrikozenbomen hoogstam: In volle glorie zullen deze bomen tot een lengte van vier tot zes meter groeien. Het is een vroege bloeier waardoor er rekening gehouden moet worden met vorst aan de bloemknoppen.
  • Abrikozenbomen halfstam: Deze meer bescheiden uitvoering is nog steeds een imposante verschijning in kleinere tuinen. Met een zelfbestuivend exemplaar zijn er geen omringende bomen nodig om tot bloei te komen.
  • Abrikozenbomen leivorm: Bij deze vorm worden de takken horizontaal geleid. Hiermee kan de ruimtelijke indeling van de tuin aanzienlijk beïnvloed worden. Het is daarnaast ook een natuurlijk soort zonwering.
  • Abrikozenbomen dubbele u-vorm: Wanneer er weinig ruimte beschikbaar is, kan deze speciale dubbele u-vorm met slechts één stam uitkomst bieden. Dit is een ideale keuze voor bomen tegen de gevel of schutting. Plaats de boom bij voorkeur op de zonzijde.

Klassieke vrucht

In tegenstelling tot bijvoorbeeld appelbomen zijn er niet zoveel nieuwe soorten bijgekomen in het assortiment. Daarmee is de abrikoos een klassieker met een lange historie en een hoge mate van authenticiteit. De kenmerkende oranje gele kleur, de vorm en de karaktervolle smaak is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een streling voor de tong.

Een abrikozenboom van Kwekerij Bomendael

U bestelt de abrikozenbomen gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina