LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Zelfbestuivende notenbomen

Alle notenbomen die Bomendael verkoopt zijn zelfbestuivend. Dat houdt dus in dat u maar een notenboom, ofwel Juglans Regia, in de tuin hoeft te hebben om in het najaar toch te kunnen genieten van heerlijke noten. Bij notenbomen denkt u waarschijnlijk aan enorm grote bomen, maar bij Bomendael hebben wij ook de Juglans Regia ‘Broadview’. Deze notenboom is bij uitstek geschikt voor particuliere tuinen. Het zijn namelijk niet zulke harde groeiers als de andere soorten notenbomen.

Notenboom
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende notenbomen Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op

Ook kunt u, door middel van snoeien, de boom niet al te hard laten groeien. De notenboom kunt u verschillende vormen kopen. U kunt kiezen tussen de hoogstam notenboom en laagstam notenboom

De notenboom als zonwering

Een volgroeide notenboom zorgt natuurlijk ook voor veel schaduw. Dit komt onder andere door de grote van de bladeren en de omvangrijke kroon. Als je notenbomen rond het huis plant zullen ze in de zomer voor minder warmte in huis zorgen. Zo heeft u een natuurlijke zonwering die ook nog eens erg mooi oogt en op zijn tijd vruchten geeft. Een volwassen walnotenboom wordt ook vaak gebruikt als speelboom. Ze hebben namelijk erg dikke en stevige takken. 

Het snoeien van walnotenbomen

Wanneer een vrij grote tot grote tuin hebt, hoeft u eigenlijk niet te snoeien aan walnotenbomen. Ze hebben dan namelijk ruimte genoeg om zich tot een grote, volgroeide boom te ontplooien met een majestueuze kroon. Heeft u niet heel veel ruimte in de tuin, maar wilt u wel graag een notenboom? Dat kan natuurlijk ook! Als de kroon ieder jaar gesnoeid wordt, groeit hij minder hard. Ook is het dan verstandig om een Juglans Regia ‘Broadview’ te kopen. Deze soort groeit namelijk niet zo hard, maar produceert wel veel noten, die bovendien ook nog erg lekker zijn.

Een zelfbestuivende notenboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de zelfbestuivende notenboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze zelfbestuivende fruitbomen of wilt u advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen.

 

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina