LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende abrikozenbomen

Wanneer u erover nadenkt om fruitbomen in uw tuin te zetten, zult u er misschien niet als er als eerste aan denken om een abrikozenboom te kiezen. Toch is het goed mogelijk om abrikozenbomen in ons land te laten groeien. Zo kunt u in het voorjaar genieten van prachtige bloesem en vanaf half juli van heerlijke abrikozen uit eigen tuin.

Abrikozen
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende abrikozenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 3 resultaten

Sorteren op

Daarom heeft Bomendael verschillende soorten zelfbestuivende abrikozen, ofwel Prunus Armeniaca, op voorraad staan. Natuurlijk uit onze eigen kwekerij! Wij kweken hoogstam abrikozenbomen, halfstam abrikozenbomen en leivorm abrikozenbomen

Bij zelfbestuivende fruitbomen, en dus ook bij zelfbestuivende abrikozenbomen, heeft u maar een boom nodig om fruit te kweken. Toch is het wel beter om nog een boom van hetzelfde soort neer te zetten. Dit zorgt er namelijk voor dat er meer vruchten geproduceerd worden. Bij niet zelfbestuivende fruitbomen is dat sowieso een vereiste.

Verzorging abrikozenbomen

Wilt u genieten van heerlijke, sappige abrikozen? Zet de abrikozenboom dan op een enigszins beschutte plek neer. Doe dit het liefst gericht op zuidzijde, omdat een abrikozenboom best veel zonlicht nodig heeft om mooie, sappige vruchten te produceren. Abrikozenbomen houden van een kalkrijke grond. Ook is het verstandig om een aanplant pakket bij de boom te kopen. Hiermee voorkomt u dat de boom omwaait door middel van de palen. De bemeste aanplantgrond zorgt er ook voor dat de abrikozenboom een goede start kan maken. Daarna is de boom helemaal klaar voor ons klimaat!

Een abrikozenboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de abrikozenbomen gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. 

 

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina