Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Sierappel

Bij Bomendael verkopen wij twee soorten sierappelbomen. Namelijk Malus ‘Evereste’ en de Malus ‘Red Sentinel’. Deze twee soorten behoren dan ook tot de bekendste soorten in ons Land. In het voorjaar laten deze bomen zich duidelijk kenmerken door de witte bloemen met een zacht roze knop. Later zullen zich de rode of oranje appeltjes vormen die niet eetbaar zijn, maar er wel er erg decoratief uitzien.

Meerstammigen-Sierappel-Malus Red Sentinel
illustratie-vingerafdruk
Sierappel Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Door de heldere kleuren valt deze bloesemboom meteen op. Ook geven ze gelijk kleur aan uw tuin. De bladeren van deze bomen blijven erg lang groen. Daarna zullen ze verkleuren naar oranjegeel. Kortom, sierappelbomen zijn in ieder jaargetijde een genot om naar te kijken. 

Sierappelbomen verzorgen

Om sierappelbomen goed tot hun recht te laten komen is het verstandig om ze in een goed doorlatende bodem te planten. Dit houdt in dat er wel makkelijk vocht in de bodem komt, maar dat er ook voldoende vocht vastgehouden wordt. Ook de aanwezigheid van voldoende humus wordt erg op prijs gesteld door deze bomen. Hier kunt u voor zorgen door bij uw sierappels een aanplantpakket te kopen. In dit pakket zitten namelijk niet alleen de materialen om je boom stevig vast te zetten, maar ook een zak bemeste aanplantgrond. Met deze tuinaarde kan uw boom een goede start maken en kunt u langer genieten van een mooie en gezonde boom. 

Een ander voordeel van sierappelbomen is dat ze niet heel gevoelig zijn voor ziektes. Zo hebben ze weinig last van Schurft, meeldauw en bacterievuur. Wanneer u een sierappelboom koopt ben je verzekert van een mooie, gezonde boom, zonder ziektes. Ben je opzoek naar echte appelbomen? Bekijk hier onze andere appelbomen.

De sierappel snoeien

Bij het snoeien van sierappelbomen kunt u kiezen of u een smalle of een brede kroon wilt krijgen. Wanneer u niet heel veel ruimte in de tuin hebt, kunt u de takken aan de zijkant wegknippen voor de smalle variant. Maar wilt u juist een mooie brede meerstammige sierappel in de tuin hebben, kunt u ook de bovenkant inkorten. Hierdoor zullen er zich meer takken aan de zijkant vormen waardoor je een mooie, brede meerstammige sierappelboom krijgt.

Een sierappel van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de sierappel gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

 

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina