Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam kersenbomen

Bij Bomendael verkopen wij onder andere de prunus avium, ofwel kersenbomen, als hoogstam. Bij een hoogstam begint de kroon op ongeveer 1,90 meter en de totale hoogte van de boom is bij aankoop 3 tot 4 meter.

Kersenboom hoogstam
illustratie-vingerafdruk
Hoogstam kersenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Een hoogstam kersenboom kan een hoogte bereiken van 7 meter. Er moet dus wel voldoende ruimte zijn als je een hoogstam kersenboom in jouw tuin wilt planten. 

Verzorging van een hoogstam kersenboom

In principe is het mogelijk om het hele jaar door hoogstam kersenbomen te planten. Dit kan omdat wij ook kersenbomen in een pot hebben staan. Wel moet er in de zomermaanden iedere dag water worden gegeven. Verder is een hoogstam kersenboom qua grondsoort niet kieskeurig. Bij de aanschaf van jouw kersenboom raden wij het wel aan een aanplantpakket te kopen. Hierdoor kan de boom een goede start maken in jouw tuin. Zo ben je al bijna verzekerd van een prachtige hoogstam kersenboom die heerlijke, zoete kersen produceert.

Soorten hoogstam kersenbomen

Bij Bomendael verkopen wij uitsluitend hoogstam kersenbomen waaraan zoete kersen groeien. De meeste soorten hoogstam kersenbomen die bij Bomendael verkocht worden, zijn niet zelfbestuivend. Er moet dus een andere kersenboom in de buurt staan die voor kruisbestuiving kan zorgen. Ook bij de soorten hoogstam kersenbomen die wel zelfbestuivend zijn, is het verstandig om nog een kersenboom in de buurt te hebben staan. Hierdoor krijg je namelijk de meeste vruchten aan de boom. Ben je opzoek naar een andere soort kersenboom? Bekijk hier onze andere kersenbomen

Een hoogstam kersenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een hoogstam kersenboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina