Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Halfstam kersenbomen

Bij Bomendael verkopen wij ook halfstam kersenbomen. Bij deze vorm begint de kroon op ongeveer 1,30 meter en de hoogte bij aankoop van de halfstam kersenboom ligt tussen de 1,80 meter en 2,50 meter. De uiteindelijke hoogte zal ook niet meer worden dan 5 meter. hierdoor is deze variant bij uitstek geschikt voor kleinere tuinen. Ook zal het fruit makkelijker te plukken zijn omdat het simpelweg lager hangt dan bij bijvoorbeeld een hoogstam variant.

Kersenboom halfstam
illustratie-vingerafdruk
Halfstam kersenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Verzorging van een halfstam kersenboom

Doordat wij bij Bomendael ook halfstam kersenbomen in een pot hebben staan, is het in principe mogelijk om het hele jaar door halfstam kersenbomen te planten. Wel moet er in droge periodes van het jaar genoeg water gegeven worden. Je kunt aan een halfstam kersenboom niet snel te veel water geven. Halfstam kersenbomen houden van een goed bemeste grond. Hierin kunnen ze namelijk optimaal hun wortelgestel ontwikkelen.

Soorten halfstam kersenbomen

Bij Bomendael verkopen we alleen maar halfstam kersenbomen waaraan zoete kersen groeien. Waar op gelet moet worden is dat de meeste soorten halfstam kersenbomen die we bij Bomendael verkopen niet zelfbestuivend zijn. Het is dus noodzakelijk dat er nog een kersenboom in de buurt staat om voor kruisbestuiving te zorgen. Uitzonderingen zijn de Prunus avium ‘Kordia’ en de Prunus avium ‘Regina’. Deze bomen zijn wel zelfbestuivend, maar ze zullen meer vruchten dragen als er nog een kersenboom in de buurt staat.

Een halfstam kersenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een halfstam kersenboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina