LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Meerstammige Boom

Wil je een meerstammige boom kopen? Dan staat Bomendael voor je klaar. Meerstammige bomen vertakken zich in meerdere stammen vanaf de grond. Ze worden ook wel betakte of beveerde bomen genoemd. De natuurlijke vorm maakt een meerstammige boom erg aantrekkelijk. Ze zijn prachtig als enkele boom in de tuin.

Algemeen-Meerstammig
illustratie-vingerafdruk
Meerstammige Boom Filteren

Resultaten Toont 1–12 van 43 resultaten

Sorteren op

Meerstammige boom kopen

In plaats van een lange stam die uitmondt in afzonderlijke takken, is er slechts een minimale stam, de takken groeien vrijwel vanaf het grondniveau. Daardoor lijkt het alsof de boomstam als het ware diep in grond is begraven. Het uiterlijk heeft ook veel weg van een struik. Waarom zou je meerstammige bomen kopen in plaats van struiken, en is deze vorm ook geschikt voor een kleinere tuin?

Bomen of struiken?

Meerstammige bomen liggen ergens tussen de traditionele boom en een struik in. Een boom heeft doorgaans een stam van minimaal vier meter hoogte, met daarboven vertakkingen die de kroon vormen. Een struik heeft geen centrale stam en vertakt juist boven of zelfs al onder de bodem. Meerstammige bomen hebben een centrale stam die vrijwel direct boven het grondniveau vertakt. Qua uiterlijk en toepassingsmogelijkheden komt dit soort boom in grote lijnen overeen met een struik. Maar een centrale stam kan praktisch voordeel opleveren, wat het uiterlijk betreft is er sprake van een wat meer open structuur. Overigens is het idee van een hoogstam boom in feite minder ‘natuurlijk’ dan meerstammige bomen. Want in de natuur zullen vaak al op lagere hoogte takken groeien, langs paden en wegen is dit niet praktisch waardoor we veel hoogstam bomen in het straatbeeld tegenkomen.

Het hele jaar door groen

Zijn meerstammige bomen groenblijvend? Een aantal variaties wel. Kijk hiervoor naar de kenmerken op de productpagina of neem contact op met onze specialisten. Bij groenblijvende exemplaren is er het hele jaar rond blad te zien, waarmee het meer lijkt op een struik. Wanneer je juist meer variatie wilt zien door het jaar heen kun je ook meerstammige bomen kopen, die in de herfst mooi verkleuren en in de winterperiode een grillige takken structuur laten zien.

Kleine tuinen

Omdat er slechts één echte stam aanwezig is zijn meerstammige bomen ook voor een kleine tuin geschikt. De wortel structuur kan ondergronds wel omvangrijk worden bij oudere exemplaren. Wat betreft onderhoud kan het voordeel bieden wanneer de takken los groeien van de aarde. Op enkele groenblijvende exemplaren na zal er vaak een doorschijnende structuur zijn, wat meer openheid geeft dan een dichte struik. Dit kan zeker bij een kleinere tuin meer openheid creëren.

Een meerstammige boom kopen bij Bomendael

Er zijn diverse soorten meerstammige bomen verkrijgbaar bij Bomendael die je eenvoudig online kunt bestellen. Een meerstammige boom kopen inclusief aanplantservice is altijd een goede keuze. Wij komen de boom bij jou thuis planten! Je krijgt hierbij ook 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met onze klantenservice of bekijk alle bovenstaande meerstammige bomen.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina