Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam perzikbomen

Bij Bomendael verkopen wij onder andere de Prunus persica ofwel de perzikboom, als hoogstam. Bij een hoogstam begint de kroon op ongeveer 1,80 meter en de totale hoogte van de boom is bij aankoop 3 tot 4 meter. Een hoogstam perzik boom kan een hoogte bereiken van 7 meter. Er moet dus wel voldoende ruimte zijn als je een hoogstam perzikboom in jouw tuin wilt planten.

illustratie-vingerafdruk
Hoogstam perzikbomen Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Soorten perzikbomen

Bij Bomendael verkopen wij twee soorten perzikbomen namelijk de prunus per. ‘Amsden’ en de prunus per. ‘Peregrine’. Wij verkopen deze soorten omdat ze het erg goed doen in Nederland. Ook is bij beide soorten het vruchtvlees wit. Bij perziken met wit vruchtvlees is de smaak het lekkerst. Het opvallende aan de vruchten is dat ze een pluizige vacht hebben. 

Verzorging van een hoogstam perzikboom

Hoewel de perzikboom van nature alleen voorkomt in warmere landen, is het door middel van verschillende variaties toch gelukt om ook in Nederland perzikbomen te laten groeien. Zeker als deze bomen in een pot staan, zijn ze erg goed bestand tegen het klimaat in Nederland. Wel is het noodzakelijk om de perzikboom tegen een zuidmuur te planten. hier staat hij enigszins beschut en krijgt hij voldoende zonlicht om mooie perziken te laten groeien en sappige vruchten te produceren.

Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als je ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de hoogstam perzikboom niet te vaak snoeien. 

 

Alle soorten hoogstam perzikbomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende perzikboom kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de hoogstam perzikboom geen andere perzikboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de perzikboom ook door andere perzikbomen wordt bestoven.

 

Een hoogstam perzikboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een hoogstam perzikboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina