Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Halfstam perenbomen

Bij Bomendael verkopen wij diverse soorten halfstam perenbomen onder de latijnse naam Pyrus communis. De peer is er in een groot aantal verschillende rassen en is te verdelen in handpeer en stoofpeer. Iedere soort perenboom geeft zijn eigen vrucht met zijn eigen unieke smaak en unieke kleurcombinatie. Zo hebben wij dus voor iedereen een perenboom die bij jouw past!

Algemeen-Perenboom-Halfstam-6jaar
illustratie-vingerafdruk
Halfstam perenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 9 resultaten

Sorteren op

Bij halfstam perenbomen begint de kroon op ongeveer 1,20 meter. De totale hoogte is bij aanschaf tussen de 1,80 meter en de 2,25 meter. Uiteindelijk kunnen halfstam perenbomen ongeveer vijf meter hoog worden.

Verzorging van een halfstam perenboom

Een halfstam perenboom kan eigenlijk op elke grondsoort wel groeien. De optimale groei van de halfstam perenboom wordt bereikt als er in het voorjaar wat mest en kalk bij de boom gestrooid wordt. Het snoeien van een halfstam perenboom moet gebeuren als het blad van de boom is gevallen. Let bij het snoeien van een halfstam perenboom op de kleine takjes met veel knoppen. Als deze ook gesnoeid worden, krijg je geen vruchten meer aan je boom.

 

Soorten halfstam perenbomen

Bij Bomendael verkopen wij negen soorten halfstam perenbomen. Te weten; ‘Beurré Hardy’, ‘Clapps Favourite’, ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’, ‘Gieser Wildeman’, ‘Kruidenierspeer’, ‘Noord-Hollandse Suikerpeer’, ‘Saint Remy’ en ‘Williams’.

Van bovengenoemde peren zijn de ‘Gieser Wildeman’ en ‘Saint Remy’ stoofperen.

De ‘Noord-Hollandse Suikerpeer’ is geschikt voor zowel hand-, als stoofpeer.

Om vruchten aan de perenboom te krijgen moeten veel bloemen bestoven worden.

De halfstam perenbomen zijn te onderscheiden in zelf bestuivende perenbomen en perenbomen die bestoven moeten worden.

De zelfbestuivende Pyrus c. in ons assortiment zijn; ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’, ‘Gieser Wildeman’ en ‘Saint Remy’.

Een keuze voor de zelf bestuivende perenbomen kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de halfstam perenboom geen andere perenboom in de buurt.

Overigens is het wel zo dat een zelf bestuivende meer en grotere vruchten geeft als de perenboom ook door andere perenbomen wordt bestoven.

Een halfstam perenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een halfstam perenboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina