LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende perzikbomen

De prunus persica, ofwel de perzikboom, is van oorsprong afkomstig uit China. Alle varianten die bij Bomendael verkocht worden, zijn zelfbestuivend. Dit houdt dus in dat je geen andere perziken in je tuin hoeft te hebben om toch vruchten te krijgen.

Perzikboom
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende perzikbomen Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

In het voorjaar heeft de perzikboom mooie roze gekleurde bladeren, waarna er vruchten zullen verschijnen die rond augustus rijp zijn. De vruchten kunnen onderscheiden worden in wit, geel of rood vruchtvlees.

Verzorging van een perzikboom

Hoewel de perzikboom van nature alleen voorkomt in warmere landen, is het door middel van verschillende variaties toch gelukt om ook in nederland perzikbomen te laten groeien. Zeker als deze bomen in een pot staan, zijn ze erg goed bestand tegen het klimaat in Nederland. Wel is het noodzakelijk om de perzikboom tegen een zuidmuur te planten. hier staat hij enigszins beschut en krijgt hij voldoende zonlicht om mooie perziken te laten groeien. 

Soorten perzikbomen

Bij Bomendael verkopen wij twee soorten perzikbomen namelijk de prunus per. ‘Amsden’ en de prunus per. ‘Peregrine’. Wij verkopen deze soorten omdat ze het erg goed doen in Nederland. Ook is bij beide soorten het vruchtvlees wit. Bij perziken met wit vruchtvlees is de smaak het lekkerst. Het opvallende aan de vruchten is dat ze een pluizige vacht hebben. 

Een perzikboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een perzikboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina