Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam mispelbomen

Als je op zoek bent naar een hoogstam mispelboom, ofwel Mespilus Germanica, bent u bij Bomendael op het juiste adres. Wij telen namelijk al jarenlang mispelbomen. Zo kunnen wij jou garanderend dat je een goede, mooie en gezonde mispelboom krijgt, waar je nog lang van kunt genieten. Bij een hoogstam mispelboom begint de kroon op ongeveer 1,80 meter en de totale hoogte van de boom is bij aankoop 3 tot 4 meter. Een hoogstam mispelboom kan een hoogte bereiken van 7 meter. Er moet dus wel voldoende ruimte zijn als je een hoogstam mispelboom in jouw tuin wilt planten.

illustratie-vingerafdruk
Hoogstam mispelbomen Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op

Soorten hoogstam mispelbomen

Bij Bomendael verkopen wij de Mespilus Germanica.

In oktober kun je de vruchten plukken. Ze zijn dan alleen nog niet geschikt om te te eten, want ze zijn dan nog erg hard. Door er een keer een nachtvorst overheen te laten gaan en ze na het plukken nog enkele weken te laten liggen worden ze zachter en wordt ook de smaak zoeter. Het zijn dan niet alleen erg lekkere vruchten om te eten maar ze zijn ook nog eens erg gezond.

Verzorging van een hoogstam mispelboom

Mispelbomen hoeven eigenlijk niet gesnoeid te worden. Het zijn namelijk langzame groeiers. De mispel kan eigenlijk op elke grond wel groeien. zolang er maar voldoende vocht aanwezig is.

De hoogstam mispelboom is zelfbestuivend. Een keuze voor de zelfbestuivende mispelboom kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de hoogstam mispelboom geen andere mispelboom.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de mispel ook door andere mispels wordt bestoven.

Een mispelboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de hoogstam mispelbomen gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina