Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Japanse Sierkers

Op zoek naar een uitbundig bloeiende bloesemboom? Dan is de Japanse Sierkers de perfecte keuze! In het voorjaar vult deze boom zich met grote trossen hangende bloemen in het wit en roze.

Meerstammigen-Japanse sierkers-Prunus serr. _Kanzan_-2
illustratie-vingerafdruk
Japanse Sierkers Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

De Japanse sierkers, ook wel bekend als de Prunus Serrulata. Deze sierkers is afkomstig uit West-China, Korea en Japan. Het is een uitbundig bloeiende boom die in het voorjaar grote hangende trossen wit en roze bloemen krijgt. De bloemen van de sierkers zijn licht geurend en halfgevuld. De boom bloeit tussen april en juni. 

Bij Bomendael vindt u verschillende Japanse sierkers bomen. De Prunus Serrulata ‘Kanzan’ en de Prunus Serrulata ‘Amanogawa’ krijgen een mooi groen blad wanneer de bloesem is verdwenen. De Prunus Serrulata ‘Royal Burgundy’ krijgt geen groen, maar donkerrood blad. In de herfst zullen deze bladeren verkleuren en vervolgens ook afvallen. De Japanse sierkers is namelijk een bladverliezende, meerstammige boom. De bladeren van deze bomen zijn lancetvormig en scherp getand. 

Ook geschikt voor de kleine tuin! 

De takken van de Japanse sierkers groeien schuin omhoog. Hierdoor wordt de boom dus niet al te breed en is hij ook erg geschikt voor een kleinere tuin. De Japanse sierkers krijgt het liefste een plekje in de zon of half in de schaduw en is winterhard. U kunt de Japanse sierkers het hele jaar door planten, maar het najaar heeft de voorkeur. De boom is niet echt kritisch wat betreft de grondsoort. Een normale, verbeterde tuingrond is voldoende. De sierkers ontwikkelt zich het best op een kalkhoudende niet te natte bodem op een plekje in de zon.  

De Japanse sierkers verzorgen 

Om de mooie vorm van de Japanse sierkers te behouden, is het slim om de knoppen van de stam te verwijderen. Zo ontwikkelen zich geen lage takken. De boom hoeft niet gesnoeid te worden, want hij groeit niet zo snel. Wilt u hem toch snoeien zodat de boom zijn vorm behoudt? Doe dit dan in de zomer of in de vroege winter. Wanneer je de boom in het voor- of najaar snoeit, is de boom vatbaar voor infecties als loodglans en bacterievuur. Reinig de snoeischaar na het snoeien goed met ontsmettingsmiddel om verspreiding te voorkomen. Ook is het slim ieder jaar wat kalk strooien aan de voet van de boom. Op deze manier ontwikkelt de sierkers zich het beste. 

Een Japanse sierkers van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de Japanse Sierkers gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina