Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Meerstammige boom groenblijvend

Wanneer je graag het hele jaar door een frisse aanblik wilt in de tuin of op het land kun je kiezen voor een meerstammige boom groenblijvend. Naast het aantrekkelijke zicht bieden deze bomen met blad meer privacy, waarmee ze ook als erfafscheiding een geschikte oplossing bieden.

Meerstammigen-Mahonie-Mahonia media _Charity_
illustratie-vingerafdruk
Meerstammige boom groenblijvend Filteren

Resultaten Toont alle 8 resultaten

Sorteren op

Niet alle groenblijvende bomen zijn geschikt voor ons klimaat, de plaatsing kan bepalend zijn voor de keuze.

Meerstammige boom groenblijvend op stam

Hoge bomen vangen veel wind, dat is een goede reden om niet voor een meerstammige boom groenblijvend op stam te kiezen. Want in de herfst kan het flink waaien in ons land, dat is één van de redenen dat veel bomen in het najaar hun bladeren verliezen. Wanneer bomen hun blad behouden zullen ze flexibele takken bezitten om ze te behoeden voor scheuren en breken. Laat je dus zeker bij plaatsing in open ruimtes goed informeren over de juiste keuze. In een afgesloten tuin of terras kan de boom in de luwte geplaatst worden waarmee de kans op schade minimaal is.

Groenblijvende bomen in kleine tuin

Voor in de kleinere tuin kan er voor groenblijvende leibomen worden gekozen. Deze vorm zal niet zo hoog groeien, naast een prachtig bladerdek biedt het ook extra privacy in de tuin waar men het gehele jaar profijt van zal hebben. Omdat de takken met name in de breedte groeien zal regelmatig snoeien nodig zijn. Bladeren die groen blijven betekent ook minder harken en vegen in het najaar, daarmee zijn het planten die weinig onderhoud vereisen.

Let op de temperatuur

Een aantal meerstammige bomen groenblijvend komen oorspronkelijk uit warme gebieden, waar ze niet worden blootgesteld aan vorst of wind. De selectie die in Nederland verkrijgbaar is zal in principe winterhard zijn, met name in de eerste jaren zullen de planten wel gevoelig zijn omdat de boom nog niet diep geworteld is. Toch is kou niet eens de voornaamste dreiging, met name wind kan de boom uitdrogen en andere schade veroorzaken. Plaats groenblijvende bomen daarom in de luwte, wat in tuinen met omheining heel goed mogelijk is.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina