LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Krentenboom

Een krentenboom staat er om bekend dat hij in alle seizoenen mooi is. Hij bloeit in de lente en werd vroeger in Europa gecultiveerd en veelal in boerentuinen geplant om zijn vruchten op de markt te verkopen. De krentenboom is familie van de Rosaceae.

Krentenboom
illustratie-vingerafdruk
Krentenboom Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op

De krentenboom is alles in een, hij heeft een mooie bloei, groei in de zomer, mooie herfstkleuren en eetbare vruchten. Het is daarnaast een traag groeiende soort, waardoor hij weinig onderhoud nodig heeft. Dankzij de witte bloemen in het voorjaar en de bronskleurige bladeren in het najaar is de krentenboom een echte eyecatcher in uw tuin.

De mooiste krentenboom voor in uw tuin

Een krentenboom is een echte verrijking aan uw tuin. Hij is het hele jaar door een prachtige verschijning dankzij het indrukwekkende kleurenpalet. In de maand april-mei krijgt de boom mooie witte bloemen en in het najaar zwart blauwe besjes. De besjes worden vaak gegeten door vogels. Daarom is de boom ook zeker aan te raden voor vogelliefhebbers. De eetbare vruchten zijn ook geschikt voor het maken van jam. Hoe leuk is dat?

Soorten krentenbomen

Binnen ons aanbod krentenbomen vindt u onze populairste krentenboom, namelijk de Amelanchier Lamarckii. Deze meerstammige bladverliezende boom is een echte toevoeging aan uw tuin. Hij gaat in bloei rond mei en april en geeft ook eetbare vruchten. Wanneer u de boom komt zal deze nog vrij klein en compact zijn maar naarmate hij ouder wordt zal de kroon breder worden. Omdat er een fijne vertakking ontstaat zal in de winter een mooie structuur zichtbaar worden met takken die een opvallend grijze kleur bezitten. De structuur van de bladeren breekt het zonlicht zonder al het invallende licht te filteren. Het karakter van deze boom leent zich voor zowel kleinere als grotere tuinen.

Een krentenboom verzorgen

Een groot voordeel van de krentenboom is dat hij weinig verzorging nodig heeft. De krentenboom hoeft niet gesnoeid te worden en heeft weinig voeding nodig. U kunt hem wel in het najaar een wat mulch geven. Wanneer u de boom klein wilt houden kunt u wel oude takken weg knippen of zagen. De krentenboom kan maximaal 7 meter lang worden. De jaarlijkse groei is ongeveer 20 tot 40 cm.

Een krentenboom van kwekerij Bomendael

Wilt u een meerstammige krentenboom kopen? U bestelt deze gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wilt u advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina