Het is nu dé tijd is om bomen te planten! In de herfst aanplanten zorgt voor een topstart van de boom!
Filteren

Welke vorm zoek je?

Prijs

Bloeikleur

Krentenboom

Een krentenboom staat er om bekend dat hij in alle seizoenen mooi is. Hij bloeit in de lente en werd vroeger in Europa gecultiveerd en veelal in boerentuinen geplant om zijn vruchten op de markt te verkopen. De krentenboom is familie van de Rosaceae.

Krentenboom amelanchier lamarckii meerstammig
illustratie-vingerafdruk
Krentenboom Filteren

Resultaten Enig resultaat

Sorteren op
Krentenboom meerstammig Amelanchier lamarckii

Krentenboom meerstammig

Amelanchier lamarckii
Vorm

Meerstammig

Bloeitijd

April

Bloeikleur

Wit

Vanaf215,-
Op voorraad
Boom bekijken
Opties selecteren

De krentenboom is alles in een: hij heeft een mooie bloei, groei in de zomer, mooie herfstkleuren en eetbare vruchten. Het is daarnaast een traag groeiende soort, waardoor hij weinig onderhoud nodig heeft. Dankzij de witte bloemen in het voorjaar en de bronskleurige bladeren in het najaar is de krentenboom een echte eyecatcher in je tuin.

De mooiste krentenboom voor in je tuin

Een krentenboom is een echte verrijking aan je tuin. Hij is het hele jaar door een prachtige verschijning dankzij het indrukwekkende kleurenpalet. In de maand april-mei krijgt de boom mooie witte bloemen en in het najaar zwart blauwe besjes. De besjes worden vaak gegeten door vogels. Daarom is de boom ook zeker aan te raden voor vogelliefhebbers. De eetbare vruchten zijn ook geschikt voor het maken van jam. Hoe leuk is dat?

Soorten krentenbomen

Binnen ons aanbod krentenbomen vind je onze populairste krentenboom, namelijk de Amelanchier Lamarckii. Deze meerstammige bladverliezende boom is een echte toevoeging aan je tuin. Hij gaat in bloei rond mei en april en geeft ook eetbare vruchten. Wanneer je de boom koopt, zal deze nog vrij klein en compact zijn, maar naarmate hij ouder wordt zal de kroon breder worden. Omdat er een fijne vertakking ontstaat, zal in de winter een mooie structuur zichtbaar worden met takken die een opvallend grijze kleur bezitten. De structuur van de bladeren breekt het zonlicht zonder al het invallende licht te filteren. Het karakter van deze boom leent zich voor zowel kleinere als grotere tuinen.

Een krentenboom verzorgen

Een groot voordeel van de krentenboom is dat hij weinig verzorging nodig heeft. De krentenboom hoeft niet gesnoeid te worden en heeft weinig voeding nodig. Je kunt hem wel in het najaar wat mulch geven. Wanneer je de boom klein wilt houden, kun je oude takken wegknippen of zagen. De krentenboom kan maximaal 7 meter lang worden. De jaarlijkse groei is ongeveer 20 tot 40 cm.

Prachtig in de lente, zomer én herfst

Een krentenboom die in bloei staat is hét teken van de lente. Dit heeft meerdere redenen. Eind maart begint de boom prachtige bloesem te krijgen. De bloemen zijn crème of wit van kleur en verschijnen rond april in bosjes aan de takken. Het ziet er feestelijk uit en het ruikt ook nog eens heerlijk.

Rond juni komen er alweer knoppen aan de takken bij de bladeren voor de volgende lente. De bladeren van de krentenboom kleuren in de herfst geel-oranje en de boom is verliest dan ook zijn blad.

Een krentenboom kopen?

Wil je een meerstammige krentenboom kopen? Je bestelt deze gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, een boomband, boombandspijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Veelgestelde vragen over de krentenboom

Hoe snoei ik een krentenboom?

De krentenboom is geen snelle groeier en wordt maximaal 7 meter hoog. Je kan daarom het beste de krentenboom ieder voorjaar (februari/maart) snoeien. Het is belangrijk om een krentenboompje gelijkmatig te snoeien, hierdoor blijft je boom mooi in model. Snoei aan alle kanten ongeveer dezelfde takken weg, want je wilt na het snoeien wel ongeveer hetzelfde model overhouden. Op de plek waar de boom gesnoeid is zal de krentenboom weer nieuwe uitlopers maken. Begin met het snoeien altijd bij een uiteinde van de tak en volg de tak naar beneden. Als je aftakking tegenkomt snoei je de tak weg. Hoeveel je wegsnoeit, hangt af van hoe groot je de boom wilt hebben.

Is een krentenboom klein te houden en geschikt voor een kleine tuin?

Voor een kleine tuin is een krentenboom perfect geschikt. Je kan een krentenboompje heel goed klein houden door de krentenboom ieder voorjaar te snoeien. Krentenboompjes groeien goed op een koele plek met halfschaduw, maar ze kunnen ook volle zon verdragen.

Wanneer bloeit een krentenboom?

Krentenbomen geven al vroeg in het jaar (maart/april) bloemen en bloesem waardoor de boom een prachtige roze/witte kleur krijgt. Nadat de boom in bloei heeft gestaan is hij minder opvallend, maar als de boom weer bessen krijgt ziet hij er prachtig uit. Met een krentenboom in je tuin zul je veel vogels aantrekken, want vogels zijn gek op de bessen die de krentenboom geeft. In het najaar heeft de Amelanchier Lamarckii een prachtig geel-oranje herfstkleur.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina