LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Magnolia

Op zoek naar een boom met mooie bloesem? Dan is de magnolia (beverboom) zeker de goede keuze. Deze boom heeft de grootste bloemen van alle heesters in ons klimaat! Ben je opzoek naar andere bloesembomen? Bekijk hier al onze bloesembomen

magnolia
illustratie-vingerafdruk
Magnolia Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

De Beverboom, ook wel bekend als de Magnolia Grandiflora, is een boomsoort uit de tulpenboomfamilie. Deze boom is afkomstig uit de zuidoostelijke staten van de Verenigde Staten. In Zuid-Europa zie je de Magnolia vaak aangeplant in parken en als laanboom. De Magnolia valt onder de Heesters. De boom draagt de grootste bloemen van alle heesters die in ons klimaat bloeien! De Magnolia wordt ook vaak als voorbode van de lente gezien. Dit omdat sommige soorten al in maart bloeien. De bloemen van de boom kunnen tot wel 40 centimeter groot worden. 

De verschillende soorten Magnolia’s 

Bij Bomendael vindt u verschillende beverbomen. De Magnolia Soulangeana, de Magnolia loebneri ‘Merill’, de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’, de Magnolia Heaven Scent en de Magnolia Galaxy. De bloemen van deze bomen zijn bloeien allemaal even mooi in de lente. Vrijwel allemaal hebben ze prachtige roze, stervormige bloemen vanaf ongeveer april. Behalve de Magnolia loebneri ‘Merill’, deze draagt witkleurige bloemen. 

Het verzorgen van de Beverboom

De Magnolia’s (beverbomen) die Bomendael verkoopt, zijn bladverliezende bomen. Deze bomen bloeien vroeg in het voorjaar, krijgen daarna mooie groene bladeren die verkleuren in de herfst. De Magnolia zal deze bladeren vervolgens verliezen. Doordat de de boom zo vroeg in het jaar bloeit, zijn de knoppen gevoelig voor vorst. Daarom is het verstandig om de knoppen te beschermen tegen de late vorst. 

De beverboom staat graag in de zon of eventueel in halfschaduw. Hij moet beschut staan voor koude wint. Het is belangrijk dat de grond humusrijk en zuur is en normaal tot vochtig. De Magnolia kan niet goed tegen kalk en houdt van mulch rond de stam als bescherming tegen de vorst en om vocht vast te houden. 

Een Magnolia van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt de Magnolia gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

 

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina