Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy!

Hoe gezellig een praatje met de buurman ook is, jouw tuin is een plek waar je in alle rust wilt genieten. Je kunt ervoor kiezen om een schutting te plaatsen, het nadeel hiervan is dat het je zonlicht kan beperken en dat het niet altijd even aangenaam oogt. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk de groenblijvende leiboom. In deze blog nemen we je mee in de verschillende mogelijkheden om pottenkijkers buiten de tuin te houden en bovendien het groene gevoel in jouw achtertuin te creëren.

Waarom kiezen voor een leiboom?

Bij leibomen groeien de takken horizontaal, in meerdere lagen boven elkaar. Dit vormt een natuurlijke, groene afscheiding. Door meerdere leibomen naast elkaar te planten zal er een prachtige groene muur ontstaan. De keuze voor een groenblijvende leiboom heeft als grootste voordeel dat deze boom in de winter ook privacy biedt. De boom zal gedurende het jaar geen blad verliezen en wintergroen zijn. Of je nu kiest voor alleen leibomen, of in combinatie met een schutting. Het vormt echt een eigen plekje!

Soorten groenblijvende leibomen, de keuze is reuze

In onze kwekerij vind je vier verschillende soorten leibomen die het hele jaar door groen blijven. 

Photinia fras. ‘Red Robin

De Photinia fraseri ‘Red Robin’ behoort tot de glansmispels en groeit over het algemeen niet snel. Dat maakt de boom zeer geschikt voor kleinere tuinen, die bij voorkeur beschut liggen. In het voorjaar kleuren de bladeren van deze boom bruin rood kleuren met daarbij witte bloemen waaraan later mooie, rode bessen groeien. Fijn voor het uitzicht en voor de vogels die hier op af zullen komen. Deze bordeaux kleur maakt plaats voor een donkergroene kleur in het najaar. De leiboom kan minder goed tegen vorst.

Glansmispel-Photinia fras. 'Red Robin'
Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy! 5

Prunus laur. ‘Novita’

De Prunus laur. ‘Novita’ is een diepgroene leiboom die, in tegenstelling tot de hierboven genoemde boom, snel groeit. Daarnaast is het ook een erg sterke boom, wat hem beter bestand maakt tegen ziektes en kou. Van oorsprong is deze boom een struik, dit zie je terug in de karakteristieke vorm van de boom. Let op dat deze boom niet te veel water krijgt. 

Prunus laur. 'Novita'
Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy! 6

Quercus ilex

Een bekende onder de steeneiken is de Quercus ilex, deze boom is niet alleen prachtig om te zien, hij kan ook in diverse omgevingen geplaatst worden. Het beste presteert deze boom in de zon. De steeneik houdt niet van te veel water in de bodem. Zorg dus voor een goede waterhuishouding om de Quercus ilex volledig tot zijn recht te laten komen. De perfecte beschutting als je het ons vraagt!

Leivorm-Quercus ilex
Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy! 7

Taxus baccata

Tot slot, de Taxus baccata een hangplant die je veel ziet in parken, bossen en grote tuinen. Het is een veelzijdige boom die zich in elke gewenste vorm gemakkelijk laat snoeien. De Venijnboom heeft takjes die groen van kleur zijn. De bloei is niet opvallend, maar de vruchten zijn wel bijzonder om te zien. De Taxus baccata kan op vrijwel elke plek gepland worden, zowel zon als schaduw kan deze boom verdragen.

Taxus baccata leivorm
Groenblijvende leibomen de oplossing voor privacy! 8

Een groenblijvende leiboom kopen bij Bomendael 

Heb je een keuze kunnen maken voor de groenblijvende leiboom die bij jou past? Bestel deze dan gemakkelijk online bij Bomendael.nl en maak gebruik van onze aanplantservice. Wij komen de boom dan bij je thuis planten. Wil je meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan gerust contact op met onze experts. 

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein