Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Elstar appelboom kopen

De Elstar appelboom is een zeer populaire appelboom. Elstar appels worden in de Nederlandse supermarkten veel verkocht, omdat deze frisse appel zeer geschikt is voor het verwerken in gerechten of om zo uit het vuistje te eten. De Malus domestica 'Elstar', oftewel de Elstar appelboom is een geweldige boom om in de tuin of in een boomgaard te planten. Elstar appelbomen kunnen een hoogte van tot wel negen meter bereiken en zijn daarom minder geschikt voor kleine tuinen.

Verder lezen
Elstar appelboom

Resultaten Toont alle 10 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Malus domestica ‘Elstar’ heeft een zeer zonnige standplaats nodig. De appels kunnen zich zonder zon namelijk niet goed ontwikkelen. Voor heerlijke, sappige appels plant je de boom dus op een zonnig plekje. Onze Malus domestica ‘Elstar’ is zelfbestuivend. Dit betekent dat er geen andere appelbomen in de buurt van de boom hoeven te staan. Voor een grotere oogst kun je natuurlijk meerdere appelbomen in je tuin planten. 

Elstar appelboom kopen

Een Elstar appelboom kopen is makkelijk, maar eerst zijn er een paar dingen waar je over na moet denken, voordat je een Malus domestica ‘Elstar’ koopt. Allereerst kies je de vorm Elstar appelboom. Je hebt de keuze uit:

  • Laagstam
  • Halfstam
  • Hoogstam
  • Leivorm

Laagstam, halfstam of hoogstam geeft aan op welke hoogte de kruin van de boom begint, en dus hoe lang de stam is. De appels van een laagstamboom hangen op ongeveer 50 cm, terwijl de appels van een hoogstamboom vanaf ongeveer 2 meter beginnen. Leibomen worden langs een draad of hek geleid, waardoor meerdere appelbomen een evenwichtig bladerdek vormen. 

Denk daarna aan het planten van de boom. Onze Malus domestica ‘Elstar’ kan het hele jaar door geplant worden, maar liever niet in een bevroren grond. Dan kunnen de wortels zich niet goed hechten. De boom is winterhard en je krijgt de lekkerste appels wanneer je de boom een zonnig plaatsje geeft.

De Elstar appelboom krijgt heerlijk geurende, witte appelbloesem zo rond april/mei. Daarna zullen de appels zich ontwikkelen, die je vervolgens in september kunt plukken. Elstar appels zijn friszuur, heerlijk sappig en zeer geschikt voor in een lekkere, zelfgemaakte appeltaart!

De Elstar appelboom snoeien

Appelbomen zijn zeer onderhoudsarm en daarom zie je ze in vele tuinen terug. Het snoeien van de Malus domestica ‘Elstar’ is simpel, wanneer je onderstaande stappen aanhoudt. Met deze stappen wordt het snoeien van je appelboom een fluitje van een cent!

Hoe snoei ik een Elstar appelboom?

  • Snoei de boom één keer per jaar, het liefste in maart. Hierdoor kan er meer licht op de appels vallen en heb je in september zeer smaakvolle appels
  • Verwijder tijdens het snoeien de takken die recht omhoog groeien. Snoei niet te veel takken af want dan zal de boom minder appels gaan produceren
  • Verwijder alle dode takken
  • Bind takken die te breed groeien bij elkaar met een touw
  • Geen de appelboom in droge en warme periodes elke dag water

Veelgestelde vragen over de Malus domestica 'Elstar'

Hoe groot wordt een Malus domestica Elstar?

De Elstar appelboom kan tot wel negen meter hoog worden. Hoe hoog de boom uiteindelijk wordt, ligt aan de standplaats, verzorging en het klimaat.

Hoe smaakt de Elstar appel?

De Elstar appel is een friszure, sappige appel die zeer geschikt is voor het maken van appelmoes, appeltaart, appelflappen of om uit het vuistje te eten.

Wanneer bloeit de Elstar appelboom?

De boom krijgt een prachtige, witte appelbloesem in april/mei, die ook nog eens heerlijk geurt.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Elstar appelboom kopen

De Elstar appelboom is een zeer populaire appelboom. Elstar appels worden in de Nederlandse supermarkten veel verkocht, omdat deze frisse appel zeer geschikt is voor het verwerken in gerechten of om zo uit het vuistje te eten. De Malus domestica 'Elstar', oftewel de Elstar appelboom is een geweldige boom om in de tuin of in een boomgaard te planten. Elstar appelbomen kunnen een hoogte van tot wel negen meter bereiken en zijn daarom minder geschikt voor kleine tuinen.

Elstar appelboom

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein