Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Bloeikleur

Groenblijvende leibomen

Bij Bomendael verkopen wij verschillende groenblijvende leibomen. Deze bomen, waar op ongeveer 1,90 meter een rek in de boom is vastgemaakt, zorgen er voor dat je het hele jaar meer privacy hebt. Ze kunnen namelijk uitstekend voor een schutting staan. Zo zorg je voor een natuurlijke afscheiding die ook nog eens het hele jaar door groen blijft.

Algemeen-Perenboom-Hoogstam-Leivorm
illustratie-vingerafdruk
Groenblijvende leibomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Soorten groenblijvende leibomen

Bij Bomendael bieden wij vier soorten groenblijvende leibomen aan. Zo hebben we de Prunus laur. ‘Novita’. Deze laurier heeft als voordeel dat de boom erg sterk is. Ook is hij minder gevoelig voor ziektes en hij kan beter tegen kou. Verder houdt de laurier niet van te veel water in de grond.

 

Ook hebben wij de Photinia fras. ‘Red Robin’. Deze glansmispel is geen snelle groeier waardoor hij zeker ook geschikt is voor kleinere tuinen. De bladeren die nieuw aan de boom groeien zullen eerst rood/roodbruin van kleur zijn. Later in het jaar verkleuren ze naar donkergroen. Het is niet moeilijk om een glansmispel te snoeien. Daardoor zal hij er het hele jaar mooi uit blijven zien.

 

De inmiddels welbekende Quercus ilex, beter bekend als de steeneik, verkopen wij bij Bomendael ook in leivorm. Deze van oorsprong afkomstige eik uit het Middellandse zeegebied kan ook in Nederland goed groeien. De steeneik houdt niet van teveel water in de bodem. Om deze steeneik optimaal tot zijn recht te laten komen is een bodemverrijker sterk aanbevolen.

 

Als laatste hebben we ook nog de Taxus ‘Baccata’. Deze welbekende boom uit de coniferen familie wordt in Nederland vaak aangeplant als haag. Wij verkopen hem ook als leivorm. De venijnboom kan eigenlijk op elke plek wel staan. De jonge takken zijn groen van kleur. Later zal dat bijkleuren naar donkergroen. 

 

Een groenblijvende leiboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een groenblijvende leiboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina