Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende pruimenbomen

Bij Bomendael telen wij al jaren zelfbestuivende pruimenbomen, ofwel prunus domestica. Door deze jarenlange ervaring kunnen wij u garanderen dat u de beste pruimenbomen bij ons kunt kopen. Pruimenbomen zijn familie van de kersenbomen en lijken qua groei er dan ook wel op. Zo groeien bij beide de takken vrij wild. Ook zijn het erg snelle groeiers.

illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende pruimenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Soorten pruimenbomen

Bij Bomendael verkopen wij veel verschillende soorten pruimenbomen. Zo hebben we niet alleen blauwe pruimen zoals bijvoorbeeld de welbekende prunus d. ‘opal’, maar ook minder bekende Prunus d. ‘Mirabelle de Nancy’. Deze gele pruim is erg lekker en kan ook goed verwerkt worden in verschillende producten.

Onderhoud pruimenbomen

De meeste pruimenbomen presteren het best in zon of halfschaduw. Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Wanneer u ieder jaar wilt genieten van de vruchten, kunt u de bomen het beste niet te vaak snoeien. Wat wel van belang is, is dat u af en toe de pruimen uitdunt. Dit voorkomt dat de pruimen gaan rotten. 

Verschillende vormen pruimenbomen

Bij Bomendael verkopen we niet alleen veel verschillende soorten pruimenbomen, maar ook verschillende vormen. Zo hebben we halfstam pruimenbomen. In deze vorm begint de kroon op ongeveer 1,30 meter hoogte. Het fruit wat hier aankomt is dus erg gemakkelijk te plukken. Ook hebben we hoogstammen. Hier beginnen de kronen op ongeveer 2 meter hoogte. Deze bomen worden dus ook een stuk groter. Ook verkopen we de pruimenbomen in leivorm. Zeker bij de lagere varianten is het erg gemakkelijk om het fruit te plukken. Ook komt aan deze vorm erg veel fruit. De takken worden namelijk horizontaal langs een rek geleid. De vruchten krijgen dus het optimale zonlicht om te groeien. 

Een zelfbestuivende pruimenboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de zelfbstuivende pruimenboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen en zelfbestuivende fruitbomen.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina