Zelfbestuivende perenboom kopen? | Bomendael.com
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende perenbomen

De zelfbestuivende perenboom, ofwel de pyrus communis, verkopen we bij Bomendael in veel verschillende soorten en vormen. U kunt bij ons het hele jaar terecht om de mooiste perenbomen uit te zoeken.

Pyrus c. 'Kruidenierspeer'
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende perenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Wilt u graag een perenboom in uw tuin, maar heeft u plek voor één boom? Ga dan voor een zelfbestuivende perenboom! Bij Kwekerij Bomendael verkopen wij verschillende zelfbestuivende perensoorten, van handperen tot stoofperen. 

Waarom een zelfbestuivende perenboom?

Fruitbomen kunnen veel ruimte innemen in een tuin. Heeft u een kleine tuin en plek voor één perenboom? Dan kunt u het beste kiezen voor een zelfbestuivende perenboom. Deze heeft namelijk geen tweede boom nodig om vruchten te maken. Een zelfbestuivende perenboom, zoals de naam al zegt, bestuift zelf de eigen bloesems. Hierdoor is er niet nog een andere perensoort nodig om mooie peren te groeien. 

Veel perenbomen hebben een andere perenboom nodig om vruchten te kunnen vormen. Dit moet een ander ras zijn die in dezelfde tijd bloeit. Bijen bestuiven de verschillende perenbomen met elkaar. Deze kruisbestuiving is nodig bij veel soorten perenbomen, behalve bij zelfbestuivende perenbomen. Kortum, u bespaart dus ruimte in uw tuin met een zelfbestuivende variant. 

Welke perenbomen zijn zelfbestuivend?

Bij Bomendael verkopen we verschillende zelfbestuivende perenbomen: van handperen tot stoofperen. Een geliefde handpeer die wij verkopen is de Conference peer. Deze zelfbestuivende perenboom is zoet van smaak en kan in september geplukt worden. Of ga voor de Doyenne du Comice. Dit is een heerlijke zelfbestuivende handpeer die erg resistent is tegen ziekten. De grote vruchten zullen elk jaar prachtig aan de boom hangen. 

Houdt u meer van stoofperen? Er zijn ook zelfbestuivende stoofperen, zoals de Saint Remy. De Saint Remy is een snel groeiende perensoort die zorgt voor dikke peren met stevig vruchtvlees. Een andere favoriete zelfbestuivende stoofpeer is de Gieser Wildeman. Deze stoofpeer is heerlijk zacht van smaak na stoven. 

Verzorging van een perenboom

Het is van belang om een perenboom goed te verzorgen als u jarenlang wilt genieten van heerlijke peren. Veel perenbomen groeien het best in een voedingsstofrijke bodem. Plaats de zelfbestuivende boom het liefst in kleigrond. Is dit niet mogelijk, dan is dat geen probleem. Deze fruitboom groeit namelijk ook goed in andere grondsoorten. Zorg ervoor dat de perenboom een plek in de volle zon of halfschaduw heeft. 

Het is aan te raden om uw boom in het voorjaar met mest te bestrooien. De perenboom kan op deze manier de voedingsstoffen opnemen zodat hij goed kan groeien in de zomer. Snoei de boom zodat hij genoeg kracht heeft om heerlijke nieuwe vruchten te groeien. Dit doet u het beste in de winter, omdat u dan het beste zicht heeft op de takken en de kroon van de boom. 

Een zelfbestuivende perenboom van Kwekerij Bomendael

Bij Kwekerij Bomendael kunt u gemakkelijk een zelfbestuivende perenboom bestellen via onze webshop. Kiest u voor de aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daar 2 boompalen, boomband spijkers, boomband en 60 liter bemeste aanplantgrond bij. Wilt u meer weten over onze producten of wilt u advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook gerust een kijkje bij al onze fruitbomen. Hier vindt u ook andere zelfbestuivende fruitbomen

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina
Nu GRATIS verzending met eigen bezorgdienst door heel Nederland!