Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende perenbomen

De zelfbestuivende perenboom, ofwel de pyrus communis, verkopen we bij Bomendael in veel verschillende soorten en vormen. U kunt bij ons het hele jaar terecht om de mooiste perenbomen uit te zoeken.

Pyrus c. 'Kruidenierspeer'
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende perenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Ook past er altijd wel een perenboom in je tuin door de verschillende vormen die wij aanbieden. Zo kunt u dus in elke tuin wel een perenboom kwijt, waar in het najaar de lekkerste peren groeien.

Soorten perenbomen

Bij Bomendael verkopen we zowel bekende als minder bekende soorten. Voorbeelden van bekende perensoorten zijn de Conference peer, of de welbekende stoofpeer Gieser wildeman. Maar ook de minder bekende soorten zoals de Kruidenierspeer of de Noord-Hollandse Suikerpeer zijn een echte aanwinst voor uw tuin. Hoewel deze soorten minder bekend zijn, smaken ze toch net zo lekker als de bekendere soorten. Ook verkopen we bij Bomendael perenbomen in verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de welbekende hoogstam vorm, of de markante Karakteristieke vorm. De karakteristieke vorm is een al wat oudere boom die veel vrucht draagt en mooi uitlopende takken heeft op niet al te grote hoogte. Zo is het ook erg gemakkelijk om de overheerlijke vruchten te plukken. Ook bieden we halfstam perenbomen en leivorm perenbomen.

Verzorging van een perenboom

De meeste perenbomen zullen het best groeien in een bodem die rijk aan voedingsstoffen is. Zo is kleigrond eigenlijk de optimale grond voor perenbomen, maar ook op andere grondsoorten kan deze boom goed groeien. Voor de optimale groei van de peren is volle zon of halfschaduw vereist.  

Een zelfbestuivende perenboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de zelfbestuivende perenboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen en zelfbestuivende fruitbomen.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina