Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Kersenbomen

Kersenbomen kopen is op zich al een feest, want het assortiment in deze categorie is niet alleen omvangrijk, de smaak van de kersen is absoluut verrukkelijk. Deze zoete verleiding is niet alleen heerlijk om te consumeren, van de bloesem tot aan de herfstkleuren zijn het bomen die er prachtig uitzien.

illustratie-vingerafdruk
Kersenbomen Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Er is onderscheid te maken tussen zelfbestuivende bomen die alleen tot bloei kunnen komen, en variaties die andere bomen nodig hebben voor de bestuiving. Daarnaast zijn er kersenbomen met hoogstam, halfstam, leivorm en dubbele U-vorm leverbaar.

Verschillende vormen

Let bij de aanschaf op de vorm van de kersenboom. Dit zijn de vier standaard vormen:

  • Kersenbomen hoogstam: Deze bomen kunnen tot een hoogte van zeven meter groeien, de robuuste onderstam zal ongeveer twee meter hoog zijn. Met een boom paal krijgt de jonge plant de nodige ondersteuning. Na zes tot zeven jaar zal de kersenboom vruchten produceren.
  • Kersenbomen halfstam: Deze fruitbomen bezitten een sterke onderstam die in de eerste jaren ondersteuning nodig heeft van een boom paal. De hoogte blijft beperkt, tot pakweg vijf meter.
  • Kersenbomen leivorm: Bij deze vorm worden de takken horizontaal geleid. Hiermee kan de ruimtelijke indeling van de tuin aanzienlijk beïnvloed worden. Het is daarnaast ook een natuurlijk soort zonwering.
  • Kersenbomen dubbele u-vorm: Wanneer er onvoldoende ruimte is voor grote bomen kan deze dubbele u-vorm uitkomst bieden. Deze vorm wordt vaak bij een muur of schutting geplaatst.

Kersenbomen planten

Let bij het planten altijd op de periode waarin dit mogelijk is. Daarbij is er verschil tussen bomen die in pot zijn gekweekt, of in de volle aarde. De meeste kersenbomen bloesem openbaart zich eind april en is werkelijk prachtig om te zien. Een maand of wat later kunnen de heerlijke vruchten geplukt worden. De smaak van het donkerrode vruchtvlees is zoet met een vol aroma en een intense geur. Je kunt de vruchten direct eten van de boom, of verwerken in meerdere gerechten waaronder gebak of jam. Geef de jonge bomen voldoende ruimte in de aarde zodat de wortels zich goed kunnen ontwikkelen. De eerste twee seizoenen zal er een boom paal aanwezig moeten zijn voor extra ondersteuning. Bij vragen over deze fruitbomen kun je uiteraard contact opnemen met onze specialisten.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina