Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Piramidebomen

Bent u op zoek naar een bijzondere vormboom die net iets anders dan anders is? Dan is een piramideboom van Bomendael echt iets voor jou. De piramidebomen die wij bij Bomendael verkopen zijn makkelijk in onderhoud en kunnen ook op bijna elke grondsoort staan. Zo heb je zonder al te veel moeite een echte onderhoudsvriendelijke blikvanger in je tuin staan.

Pyramide-Quercus ilex
illustratie-vingerafdruk
Piramidebomen Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Oostenrijkse den

Bij Bomendael verkopen wij onder andere de Pinus Nigra in piramide vorm. In Nederland beter bekend als de Oostenrijkse den. Deze zeer mooie boom met diepgroene tot bruine naalden blijft het mooist als hij alleen staat. De takken blijven namelijk tot aan de stam gevuld met naalden. Als deze den te weinig licht krijgt zullen de naalden aan de binnenkant van de kroon bruin worden. Vooral de jonge Oostenrijkse den zal in piramidevorm groeien. Later groeit hij meer in een bolvorm. Als je hem in mooie piramidevorm wilt houden dan kun je hem regelmatig snoeien.

Steeneik

Bij Bomendael verkopen wij de Quercus ilex, ofwel de steeneik, ook als piramidevorm. Deze eik is wintergroen. Dat betekent dat hij het hele jaar door groen blijft. Deze boom is gesnoeid in piramidevorm. Om de optimale vorm te behouden, is het noodzakelijk om deze boom ieder jaar weer in zijn oorspronkelijke vorm te snoeien. Dit kan erg gemakkelijk met een heggeschaar. Omdat de steeneik geen inheems soort is, is het sterk aan te bevelen om de boom in de volle zon te zetten. Ook houd de boom niet van een al te vochtige grond. Het is dus belangrijk dat het water makkelijk weg kan stromen. Wanneer er bij het planten ook nog een bodemverrijker aan de grond wordt toegevoegd, zal deze eik helemaal tot zijn recht komen.

Een piramideboom van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de piramideboom gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplantservice, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina