Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Leiperen

Bij Bomendael verkopen wij ook diverse soorten perenbomen in leivorm. Bij de leivorm is op een bepaalde hoogte een rek in de boom vastgemaakt. Langs dit rek worden de takken horizontaal geleid. Standaard zit het rek op 190 centimeter stamhoogte. Wij verkopen echter ook nog een variant waar het rek op 50 centimeter stamhoogte begint. Zeker bij de laatste variant vergemakkelijkt dit enorm de pluk van de peren.

Algemeen-Perenboom-Hoogstam-Leivorm
illustratie-vingerafdruk
Leiperen Filteren

Resultaten Toont alle 8 resultaten

Sorteren op

Verzorging van een perenboom leivorm 

Perenbomen van Bomendael kunnen in principe op elke grondsoort presteren. De optimale groei wordt bereikt als er in het voorjaar wat kalk en mest bij de boom wordt gestrooid. Het snoeien van perenboom in leivorm is vrij eenvoudig. Je kunt gewoon de takken wat inkorten zodat de boom in zijn oorspronkelijke vorm blijft. 

 

Perenboom leivorm met 190 centimeter stam

Bij Bomendael verkopen wij vijf soorten perenbomen in leivorm met een stamhoogte van 190 centimeter. Te weten; ‘Beurré Hardy’, ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’, ‘Gieser Wildeman’ en ‘Williams’.

 

Van bovengenoemde peren is de ‘Gieser Wildeman’ een stoofpeer.

Om vruchten aan de perenboom te krijgen moeten veel bloemen bestoven worden.

De perenboom in leivorm zijn te onderscheiden in zelfbestuivende perenbomen en perenbomen die bestoven moeten worden.

De zelfbestuivende Pyrus c. in ons assortiment zijn; ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’ en ‘Gieser Wildeman’.

Een keuze voor de zelfbestuivende perenbomen kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de leivorm perenboom geen andere perenboom in de buurt.

Overigens is het wel zo dat een zelf bestuivende boom meer en grote vruchten geeft als de perenboom ook door andere perenbomen wordt bestoven.

Deze leibomen kunnen dus prima staan boven een schutting. Hierdoor wordt je privacy verhoogd en zult je in het najaar van heerlijke peren kunnen genieten.

 

Perenboom leivorm met 50 centimeter stam

Bij Bomendael verkopen wij vijf soorten perenbomen in leivorm met een stamhoogte van 50 centimeter. Te weten; ‘Beurré Hardy’, ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’, ‘Gieser Wildeman’ en ‘Williams’. Deze vorm heeft vijf lagen.

Omdat de totale hoogte 220 centimeter bedraagt is het erg makkelijk om het fruit van deze leibomen te plukken. 

Van bovengenoemde peren is de ‘Gieser Wildeman’ een stoofpeer.

Om vruchten aan de perenboom te krijgen moeten veel bloemen bestoven worden.

De perenboom in leivorm zijn te onderscheiden in zelfbestuivende perenbomen en perenbomen die bestoven moeten worden.

De zelfbestuivende Pyrus c. in ons assortiment zijn; ‘Conference’, ‘Doyenne du Comice’ en ‘Gieser Wildeman’.

Perenboom dubbele u-vorm.

Een bijzondere variant van een perenboom leivorm is de dubbele u-vorm. Bij deze vorm splitst de stam zich op in twee takken die eerst horizontaal gaan en daarna nog een klein stukje omhoog. Daarna splitsen ze zich weer op in twee takken. Hierdoor krijg je de unieke vorm van twee keer een u. Deze perenbomen blijven erg klein. Ze passen dus in iedere tuin. De perenboom dubbele u-vorm is leverbaar als ‘Beurré Hardy’, ‘Conference’ en ‘Williams’.

Een leivorm perenboom van Kwekerij Bomendael 

Je bestelt een leivorm perenboom gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij je thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijg je daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina