Het is nu dé tijd is om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Malus domestica ‘Rode Boskoop’

De appels van de Rode Boskoopboom staan bekend onder verschillende namen. Het is een variant op de Schone van Boskoop, maar wordt vooral verkocht onder de naam Goudreinet. De goudreinet is een bekende in de Nederlandse supermarkten, want deze appel wordt vaak gebruikt voor het maken van de oer-Hollandse appeltaart. Het ras Goudreinet is een van de oudste bekende appelsoorten in Nederland en bestaat al sinds 1853. De naam Boskoop kreeg de appel omdat deze in Boskoop voor het eerst werd gekweekt: een echte Nederlandse appel dus.

Verder lezen
Rode Boskoop appels

Resultaten Toont alle 9 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De Malus domestica ‘Rode van Boskoop’ is een appelsoort die afkomstig is uit Nederland. Deze appelboom heeft een kenmerkende rode kleur en is vooral bekend om zijn heerlijke smaak. Het is een kruisbestuiver, wat betekent dat het in de buurt van andere appelbomen moet worden geplant om vruchten te produceren. De bloeiperiode van deze appelboom is in april, wanneer de boom kleine, witgekleurde bloemen produceert. De appels zijn vanaf september oogstrijp en de optimale oogsttijd is in januari. De Malus domestica ‘Rode van Boskoop’ kan een hoogte bereiken van tot wel negen meter wanneer het een hoogstam exemplaar is.

De Rode boskoop appelboom watergeven

De Malus domestica ‘Rode Boskoop’ heeft gelijk na het planten water nodig, zodat de wortels gelijk kunnen beginnen met hechten. Geef in het eerste jaar de appelboom Malus domestica ‘Rode Boskoop’ eens per week een emmer water, en in de zomermaanden elke dag een emmer/gieter water. Geef echter tijdens de vorst geen water, omdat de wortels dan kunnen doodvriezen. Na twee jaar heeft de appelboom Malus domestica ‘Rode Boskoop’ genoeg aan een emmer water per week in de hete zomermaanden.

Het planten van de appelboom Malus domestica ‘Rode Boskoop’

Je kan de appelboom Malus domestica ‘Rode Boskoop’ planten in een gat dat groter is dan de kluit. Dit kan het hele jaar doorgebeuren, behalve met vorst of extreme hitte. Meng de uitgegraven grond met Vivimus bodemverbeteraar, die ervoor zorgt dat jouw Malus domestica ‘Rode Boskoop’ een goede basis voor een stevige groeit heeft. Daarnaast is het aan te raden om de boom te verstevigen met boompalen en een boomband. Hierdoor staat de boom stevig in de grond en zal deze niet scheefwaaien. Stamp na het planten de bodem goed aan en geeft de appelboom Malus domestica ‘Rode Boskoop’ gelijk een emmer water.

Veelgestelde vragen over de Rode Boskoop

Hoe hoog wordt een Malus domestica ‘Rode Boskoop’?

Een Malus domestica 'Rode Boskoop' blijft tussen de vijf en acht meter hoog, liggende aan het klimaat waarin de boom groeit.

Hoe snel groeit een 'Rode Boskoop' appelboom?

De Rode Boskoop appelboom heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer kan ik de Malus domestica ‘Rode Boskoop’ snoeien?

De Malus domestica 'Rode Boskoop' appelboom kan twee keer per jaar gesnoeid worden. De eerste snoeibeurt is in de winter, wanneer het niet vriest. Tijdens deze snoeibeurt kun je de dode en zieke takken wegsnoeien. Kort ook de dikke takken in tot ongeveer een derde van hun originele lengte. Hierna zal er waterlot ontstaan, die je in de zomer kunt verwijderen tot aan de stam. De tweede snoeibeurt is in het voorjaar, voor de bloei. Tijdens deze snoeibeurt kun je de takken die rechtomhoog groeien wegsnoeien en zorgen dat er ongeveer twee knoppen per tak blijven zitten. Zo houd je de Malus domestica 'Rode Boskoop' appelboom in goede conditie en krijg je appels van goede kwaliteit.

Wanneer kan ik de 'Rode Boskoop' appelboom planten?

Onze appelbomen worden bijna het hele jaar in potten geleverd en kunnen daardoor het hele jaar geplant worden. Het is echter het beste om de Rode Boskoop appelboom tussen november en april te planten, wanneer de grond niet bevroren is.

Wanneer bloeit de 'Rode boskoop' appelboom?

De Rode Boskoop bloeit eind april begin mei.

Wanneer kan ik de appels van de Malus domestica ‘Rode Boskoop’ oogsten?

De Malus domestica ‘Rode Boskoop’ bloeit meestal in april en de appels kunnen vanaf september geplukt worden. De optimale oogsttijd voor deze appels ligt in januari. Houd er wel rekening mee dat dit afhankelijk is van de weersomstandigheden en de groeiomstandigheden van de appelboom. De exacte bloei- en oogsttijd kan dus variëren.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Malus domestica ‘Rode Boskoop’

De appels van de Rode Boskoopboom staan bekend onder verschillende namen. Het is een variant op de Schone van Boskoop, maar wordt vooral verkocht onder de naam Goudreinet. De goudreinet is een bekende in de Nederlandse supermarkten, want deze appel wordt vaak gebruikt voor het maken van de oer-Hollandse appeltaart. Het ras Goudreinet is een van de oudste bekende appelsoorten in Nederland en bestaat al sinds 1853. De naam Boskoop kreeg de appel omdat deze in Boskoop voor het eerst werd gekweekt: een echte Nederlandse appel dus.

Rode Boskoop appels

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein