Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij

Hoe zet ik een boom vast?

Wanneer je jonge bomen wilt planten, dan is het belangrijk dat je deze vervolgens beschermt voor verschillende weersinvloeden. De weersfactor waar (jonge) bomen het meest last van hebben, is natuurlijk de wind. Ook overvloedige regenval kan ervoor zorgen dat bomen minder stevig staan, doordat de grond minder stevigheid biedt. Daarom is het belangrijk om de boom goed te verankeren door middel van het vastzetten van de boom. Hoe je dit doet? Dat vertellen we je in dit blog.

Bescherm je bomen tegen storm en regen

Door de klimaatverandering wordt het niet alleen warmer, maar vallen er ook vaker hevige regenbuien en gaat het harder waaien. Hierdoor kan het zijn dat sommige bomen in je tuin extra ondersteuning nodig hebben. Zeker wanneer het kleinere of jonge bomen zijn. In dat geval heb je boompalen nodig, die je met speciale banden kunt vastzetten aan de boom. Er zijn verschillende boompalen, waarover je verderop meer leest.

Deze factoren zijn van invloed op je keuze voor boompalen

Wanneer je boompalen wilt aanschaffen voor het vastzetten van een jonge boom, moet je rekening houden met de hoogte van de boom en de dikte van de stam. Deze verschillen natuurlijk per boom. Een stevige eik is wat anders dan een ranke iep, zeker wanneer het een jonge boom betreft. Hoe groter en dikker de boom, hoe langer en dikker de boompalen ook moeten zijn.

Welke boompaal heb je nodig?

Boompalen zijn houten palen in diverse diktes en lengtes, die  je met een speciale band aan de boom vastzet. Na een tijdje, wanneer de boom voldoende gegroeid is en voldoende bestand is tegen weersinvloeden, kun je de boompaal weer verwijderen. Zo help je boom de soms lastige eerste jaren door en kun je er nog lang van genieten.

Waarmee moet je een boom vastzetten aan een paal?

Bij het vastzetten van een boom aan een paal om deze te beschermen tegen de wind, heb je een speciale band nodig. Wanneer  je de boompaal weer wilt verwijderen, kun je  deze band eenvoudig verwijderen zonder de boom te beschadigen.  Je hoeft de boompalen namelijk niet met schroeven of iets vergelijkbaars te verankeren aan de boom. Zo is de boom goed beschermd tegen de wind én zal deze lang meegaan, ook omdat deze niet beschadigd raakt.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein