Magnolia, de mooiste soorten voor je op een rij! - Bomendael

Magnolia, de mooiste soorten voor je op een rij!

Je herkent de boom vast, de Magnolia. Een van de bekendere bloesembomen van Nederland. In het voorjaar rijkelijk gevuld met de mooiste bloesem wat gelijk het voorjaar naar je toe brengt. De Magnolia valt onder de beverbomen, en heeft de grootste bloemen van alle heesters. In deze blog nemen we je mee in de vijf wonderschone bloesembomen die Bomendael rijk is. Vind de Magnolia die bij jou past!

Soorten Magnolia’s

De bloesembomen zijn echte voorjaarsbloeiers, de bloemen brengen gelijk een vrolijke en gezellige sfeer in jouw achtertuin. De bladeren van de Magnolia zijn in het voorjaar groen en verkleuren in de herfst, waarna het haar bladeren verliest. De knoppen zijn gevoelig voor vorst, daarom is het verstandig om de knoppen te beschermen tegen de kou. In ons assortiment hebben we vijf verschillende soorten Magnolia’s, allemaal uniek en prachtig. Welke Magnolia past het beste bij jou?

Magnolia Galaxy

Een langzaam groeiende boom is de Magnolia Galaxy, dat maakt hem zeer geschikt voor een kleinere tuin. De bloesemboom groeit in een vrij smalle vorm. De bloemen van de Magnolia zijn rood paars van kleur en hebben een licht aromatische geur. Heerlijk wanneer je in de lente van de eerste zonnestralen kunt genieten! Let bij deze boom op dat er voldoende vocht in de bodem zit.

Magnolia Galaxy

Magnolia Heaven Scent

De volgende in het rijtje is de Magnolia Heaven Scent, in tegenstelling tot de Magnolia Galaxy groeit deze boom breed uit. Natuurlijk kun je de boom snoeien, wil je weten hoe? Lees dan alles over het snoeien van een boom in deze blog. Ook deze boom heeft prachtige bloemen met een roze buitenzijde en een lichtroze binnenzijde. In de winter zullen de bladeren uitvallen. Plant de boom het liefst in de zon of halfschaduw, voor de mooiste uitkomst.

Magnolia Heaven Scent

Magnolia loeb. ‘Leonard Messel’

Het unieke aan de Magnolia loeb. ‘Leonard Messel’ is de mooie kroon die een beetje open staat. De bloei zal plaatsvinden voordat de bladeren groeien, de zachtroze bloemen met witte binnenzijde krijgen gaandeweg een andere vorm. Van kelkvormig naar een stervorm, zal een plaatje voor het oog zijn! Ook voor deze boom geldt een vochtige grond, het liefst in de zon en op een beschutte plek.

Magnolia loeb. 'Leonard Messel'

Magnolia loebneri ‘Merill’

Voor een kleinere tuin is de Magnolia loebneri ‘Merill’ de perfect geschikte kandidaat. Eerst bloeien de witte bloemen met aan de buitenzijde een streep die roze is. Het voordeel van deze boom is dat ze in, tegenstelling tot andere planten, minder gevoelig is voor nachtvorst. Kenmerkend is de heerlijke geur die door de prachtige bloemen verspreid wordt.

Magnolia loebneri 'Merill'

Magnolia Soulangeana

Tot slot, de Magnolia Soulangeana een struik die kan uitgroeien tot een meerstammige boom. Voor deze boom maak je zeker een plek vrij in jouw tuin, de boom kan namelijk een uitzonderlijke soort onder de Magnolia’s. De kleur van de bloemen variëren van wit tot roze, ze hebben dezelfde vorm als tulpen. En de wortels zullen ook aan de oppervlakte te zien zijn. Een prachtig aanzicht om te aanschouwen.

Magnolia Soulangeana

Meer weten over de Magnolia? Lees ook de blog: hoe verzorg ik een magnolia?

Magnolia kopen bij Bomendael

Je bestelt een Magnolia gemakkelijk via onze webshop. Je kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij jou thuis planten. Wil je meer weten over onze bomen of wil je advies op maat? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina
Nu GRATIS verzending met eigen bezorgdienst door heel Nederland!