Treurboom kopen? | Boomkwekerij Bomendael.com
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Bloeikleur

Om te eten

Treurboom

Bij een treurboom denkt u misschien aan een grote sombere treurwilg. Er zijn echter veel verschillende soorten treurbomen in allerhande soorten en maten. Bij Bomendael kun je kiezen uit meerdere soorten. Vind jouw favoriet en plant deze mooie blikvanger in uw tuin.

Acer palmatum 'Garnet'
illustratie-vingerafdruk
Treurboom Filteren

Resultaten Toont alle 5 resultaten

Sorteren op

Bijzondere treurbomen

Bij de meeste treurbomen groeien de takken naar beneden. Maar bij soorten zoals de Acer palmatum ‘Garnet’, groeien de takken meer horizontaal. Of ga voor de indrukwekkende Euonymus Alatus. Bij deze boom krijgen de bladeren rodebladschubben. Bent u op zoek naar een treurboom met zilvergrijze schors? Dan is de Pyrus salicifolia ‘Pendula’ een aanrader. De twijgen van deze boom zijn lichtgrijs en zijn behaard.

Treurbomen planten

Treurbomen vragen veel ruimte omdat ze een breed treurende kroon hebben. Door hun aparte groeivorm bieden ze wel veel andere mogelijkheden. Zo staat één treurboom mooi middenin de tuin. Op deze manier kun je de mooie vorm van de boom goed bekijken. Of plaats hem naast een vijvertje. Een treur boom maakt een tuin avontuurlijker en spannender.

Verzorging van de treurboom

Een treurboom vergt goede verzorging. Plant de boom in de zon in een voedzame ondergrond. Het is belangrijk om de te lange takken bij te snoeien. Let op: doe dit niet te kort. Wanneer je dit doet, verliest de boom namelijk zijn mooie vorm. Geef de boom in het voorjaar extra bemesting. Is het droog? Vergeet dan niet voldoende water te geven.

Een treurboom van Kwekerij Bomendael

Bij Bomendael kun je de treurboom gemakkelijk bestellen via onze webshop. Je kan kiezen voor onze aanplantservice. Wij komen dan de boom bij jou thuis planten. Wanneer je het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt je daar 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 liter bemeste aanplantgrond bij. Wil je meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina
Nu GRATIS verzending met eigen bezorgdienst door heel Nederland!