Het is nu dé tijd om bomen te planten! Zo zorg je voor een topstart van de boom!
Gratis bezorgd vanaf €450
3 maanden aangroeigarantie*
Geleverd uit eigen kwekerij
Filteren

Heb je vragen?

Gerrit helpt je graag!

Filteren

Welke vorm zoek je?

Totale hoogte

Geleverde stamhoogte

Stamomtrek

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Smaak

Om te koken

Pyrus communis ‘Beurré Hardy’

De Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ komt oorspronkelijk uit Boulogne sur Mer en werd genoemd naar meneer Hardy, die rond 1820 de directeur was van de “Jardin de Luxembourg” in Parijs. De boom is steil van vorm, met een piramidevormige kroon die geringe vertakkingen vertoont. Het betreft een Beurré Hardy perenboom met een krachtige groei en met bladeren die ovaal van vorm zijn. De bladeren van de Beurré Hardy perenboom zijn groen en glanzend en in de herfst zullen ze mooi verkleuren. Naast de peren, die middelgroot van formaat zijn, zal er ook een opvallende bloesem ontstaan vanaf eind april met bloemknoppen die een wit roze kleur bezitten.

Verder lezen
Filter
Pyrus communis Beurre Hardy

Resultaten Toont alle 7 resultaten

Sorteren op

Alle bestellingen worden gratis bezorgd met onze eigen bezorgdienst!

De peren van de Pyrus communis Beurré Hardy zijn groengeel van kleur en zullen na rijping dof worden met een roestkleurig stippenpatroon. De smaak is zoet en de peer heeft sappig vruchtvlees en een fijn aroma. De Pyrus communis Beurré Hardy is geen zelfbestuivende plant, dus is kruisbestuiving erg belangrijk zodat er meer vruchten aan groeien. Afhankelijk van de vorm kan de hoogte variëren tussen drie en acht meter. Oogsten is mogelijk van eind augustus tot aan eind september.

Verzorging van de Pyrus communis Beurré Hardy

De Beurré Hardy perenboom is een boom die weinig verzorging nodig heeft. Het is een sterke boom, die snel groeit. Het eerste jaar heeft de Beurré Hardy perenboom iets meer verzorging nodig. De boom kan dan namelijk zelf nog geen water uit de grond halen. Daarom heeft de boom een keer per week een emmer water nodig. In de droge en hete zomermaanden, moet je dit opvoeren tot elke dag. Om de Beurré Hardy perenboom te voeden, heeft deze elk voorjaar een laag mest nodig.

Daarnaast moet de boom een keer per jaar gesnoeid worden. Zorg er bij het snoeien voor dat de kroon van de boom open blijft. De peren hebben namelijk veel licht nodig om te kunnen groeien. Hierdoor zullen ze tevens zoeter smaken. Snoei de boom het liefste in de winter, wanneer het nog niet vriest en haal hierbij de dode en beschadigde takken weg.

De Beurré Hardy perenboom watergeven

De Pyrus communis Beurré Hardy heeft in het eerste jaar veel water nodig, om zoete handperen te kunnen aanmaken. De Beurré Hardy perenboom heeft een keer per week een emmer water nodig. In de zomer, wanneer het heet en droog is, moet je elke dag een emmer water geven. Probeer de grond vochtig te houden, maar niet te nat, want dit kan schadelijk zijn voor de wortels. Na het eerste jaar, hoef je de Beurré Hardy perenboom nog maar één keer per week in hete periodes, water te geven.

Het planten van de Beurré Hardy perenboom

De populaire Beurré Hardy perenboom is een makkelijke boom en heeft geen speciale grond nodig om goed te groeien. Wanneer de boom geplant wordt, kan je hem een goede start geven door Vivimus bodemverbeteraar door de grond te mengen. Druk na het planten de grond goed aan en geef de boom gelijk water. De Pyrus communis Beurré Hardy houdt van veel zon en staat daarom het liefst op een zonnige plaats. Om te zorgen dat de boom zich goed kan wortelen, kan je het beste gebruik maken van boompalen en een boomband. Op deze manier kan de boom rechtop groeien en zullen de wortels niet scheuren.

Veelgestelde vragen over de Pyrus communis 'Beurré Hardy'

Hoe hoog/groot wordt een Pyrus communis ‘Beurré Hardy’?

Een Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ kan tot 8 meter hoog worden.

Hoe snel groeit een Pyrus communis ‘Beurré Hardy’?

Een Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ heeft een gemiddelde groeisnelheid.

Wanneer Pyrus communis 'Beurré Hardy' snoeien?

In de winter moet de hoofdstam van de Pyrus communis Beurré Hardy worden ingekort. Dit moet elke winter gebeuren.De peer kan ook als leiboom worden gebruikt en in deze vorm worden gesnoeid. In de zomer kan je de waterloten verwijderen.

Wanneer Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ planten?

Al onze fruitbomen kunnen het gehele jaar aangeplant worden. Tijdens de zomerperiode (april t/m oktober) worden alle bomen namelijk geleverd in een pot in plaats van met een kluit. In Nederland kan een Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ met kluit over het algemeen van half november tot eind april worden geplant. De temperatuur in de herfst en het voorjaar speelt hierbij een belangrijke rol. Buiten deze periode wordt de Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ met pot geleverd en is het belangrijk om tijdens warme periode de boom elke dag voldoende water te geven. Als het vriest is het niet mogelijk om te poten.

Wanneer bloeit Pyrus communis ‘Beurré Hardy’?

De Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ bloeit in april.

Wanneer Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ oogsten?

De Beurré Hardy is een herfstpeer en kan geoogst worden vanaf half september. De bewaartijd is beperkt en de peren kunnen het beste in een koeling worden bewaard.
Toon producten
Totale hoogte

Wat betekent totale hoogte?

Het totaal aantal centimers gemeten vanaf de grond, tot de kruin van de boom.Let op: een boom is een natuur product! Daarom zijn dit slechts indicaties en kan dit per boom variëren.

 

 

Stamhoogte

Wat betekent stamhoogte?

Met stamhoogte wordt de lengte van de stam bedoeld, de stamhoogte wordt gemeten vanaf de pot, kluit of wortel. De hoogte waarop de laagste takken starten met groeien eindigt de stam.

Bij leibomen, dakbomen en vormbomen geeft de stamhoogte ook aan op welke hoogte de eerste takken ontspringen. Als het gaat om een boom die geënt is, dan zit de ent onderaan de stam. Wil je onder de kroon van de boom door kunnen lopen, dan moet de stamhoogte minimaal 2 meter zijn, maar liefst nog wat meer. De stamhoogte zegt niets over de totale hoogte van een boom. Fruitbomen hebben een stamhoogte van 180 cm. Dit is een ideale hoogte om fruit te kunnen plukken.

Fruitbomen met een stamomtrek van 11 tot 14 centimeter hebben een stamhoogte tussen de 180 en 200 centimeter. Bomen met een stamomtrek van 14 tot 18 centimeter zullen een stamhoogte hebben van 200 tot 240 centimeter.

Stamomtrek

Wat betekent stamomtrek?

Wat is de stamomtrek en hoe wordt deze gemeten? Vaak wordt de omtrek van de stam verward met de doorsnee. We meten echter nooit de doorsnede, maar de omtrek van de stam. Deze wordt gemeten op 75 tot 100 cm vanaf de wortel, kluit of pot van de boom. Op het middelste punt van de stam, wordt een meetlint om de boom gedaan. Zo wordt de stamomtrek gemeten.

In het verleden is er wel eens verwarring geweest wat er gemeten wordt: de diameter of de omtrek van de boom. Dit is erg verwarrend en daarom leggen we graag uit hoe je de stamomtrek van de boom meet! Het is erg lastig om de diameter van de boom te meten. Niemand kan namelijk in de boom kijken om op een bepaalde hoogte de diameter te meten. Om verwarring te voorkomen is daarom in het verleden door kwekers onderling afgesproken om de omtrek van de stam te meten

De omtrek van de stam is eenvoudig te meten met bijvoorbeeld een meetlint. Houd het meetlint op een bepaald punt vast en ga er volledig omheen. Hierdoor kan exact bepaald worden onder welk formaat een boom valt. De stamomtrek wordt altijd (wanneer mogelijk) gemeten op 75 tot 100 centimeter hoogte gezien vanaf de pot, wortel of kluit van de boom. Dit is namelijk het middelste punt van de stam en daarom een eerlijk meetpunt.

Houd er bij het kopen van een boom rekening mee dat wanneer er staat 5 centimeter omtrek de stam dan minder dik is dan wanneer er 5 centimeter doorsnede staat. Bij de bomen in onze webshop meten we dus allemaal de stamomtrek!

Zelfbestuivend

Zelfbestuivend

Een zelfbestuivende boom heeft geen andere boom nodig op vruchten te krijgen. Het stuifmeel moet van de ene bloem naar de stamper van de ander bloem aan dezelfde boom gaan. Bijen helpen hierbij! Zorg dus voor bijen en hommels in de tuin Een zelfbestuivende fruitboom heeft dus geen andere boom nodig om vruchten te krijgen.

Beschrijving:

Pyrus communis ‘Beurré Hardy’

De Pyrus communis ‘Beurré Hardy’ komt oorspronkelijk uit Boulogne sur Mer en werd genoemd naar meneer Hardy, die rond 1820 de directeur was van de “Jardin de Luxembourg” in Parijs. De boom is steil van vorm, met een piramidevormige kroon die geringe vertakkingen vertoont. Het betreft een Beurré Hardy perenboom met een krachtige groei en met bladeren die ovaal van vorm zijn. De bladeren van de Beurré Hardy perenboom zijn groen en glanzend en in de herfst zullen ze mooi verkleuren. Naast de peren, die middelgroot van formaat zijn, zal er ook een opvallende bloesem ontstaan vanaf eind april met bloemknoppen die een wit roze kleur bezitten.

Pyrus communis Beurre Hardy

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein