LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Japanse esdoorn

De Japanse esdoorn, ook wel bekend als de Acer Palmatum, is een boomsoort uit de zeepboomfamilie. Esdoorns zijn als grote bomen vaak afkomstig uit Europa en noord-Amerika. Als groeiende heesters of kleinere boom komt de esdoorn vaak uit Japan of Korea. De Japanse esdoorn bomen die Bomendael verkoopt zijn meerstammige bomen.

Meerstammigen-Japanse esdoorn-Acer Palmatum
illustratie-vingerafdruk
Japanse esdoorn Filteren

Resultaten Toont alle 4 resultaten

Sorteren op

De bomen hebben een waaiervormige kroon en kunnen wel 10 meter hoog worden. De schors van de takken is grijs tot grijsbruin en glad. De bladeren van de Japanse Esdoorn zijn dubbel gezaagd en hebben week kartels langs de rand. Ze bestaan uit 5 tot 90 lobben (bladdelen). Een gelobd blad betekent dat het blad ingesneden is tot ongeveer de helft van de nerf, waardoor verschillende bladdelen/punten ontstaan. 

Groene Japanse esdoorn 

De Acer Palmatum en de Acer Palmatum “Sangokaku” hebben prachtige groene bladeren. De intens groene bladeren vallen goed op, waardoor de boom een echte eyecatcher in uw tuin is. In de herfst verkleuren de groene bladeren naar schitterende rood/oranje tinten. Deze boom staat graag in een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, ‘gemiddelde’ bodem. Hij heeft graag een plekje in de zon of in de lichte schaduw. 

Rode Japanse esdoorn

Bomendael biedt ook rode japanse esdoorns aan. Dit zijn de Acer Palmatum “Bloodgood” en de Acer Palmatum “Fireglow”. Deze bomen hebben een paarsrode kleur die de hele zomer zo blijft. In het najaar kleuren de bladeren felrood. Deze rode Japanse Esdoorns groeien erg snel voor de Japanse esdoorn. Geef de boom de ruimte in uw border van de tuin. Plant de Japanse esdoorn nooit tussen andere struiken, dan valt hij niet meer op. 

Een Japanse esdoorn van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de Japanse esdoorn gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.  Wilt u meer bomen bekijken? Bekijk dan al onze meerstammige bomen

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina