LET OP: vanaf 25 juli zijn wij gesloten i.v.m. vakantie. Orders die vanaf 25 juli worden geplaatst zullen vanaf 22 augustus uitgeleverd worden.
Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Zelfbestuivende kweepeer

De zelfbestuivende kweepeer, ofwel de cydonia oblonga, wordt bij Bomendael al jarenlang geteeld. Deze boomsoort komt oorspronkelijk uit Azië. De laatste tijd worden ze ook in Nederland weer steeds populairder. De vruchten lijken op grote appels of peren. Ze zijn niet geschikt om zo uit de hand te eten, maar kunnen erg goed verwerkt worden in verschillende producten zoals jam, compote of gelei. Ook in likeuren en wijnen smaken ze erg goed.

Kweepeer
illustratie-vingerafdruk
Zelfbestuivende kweepeer Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Soorten kweeperen

Alle soorten kweeperen zijn onder te verdelen in op appels lijkende vruchten en op peren lijkende vruchten. Bij Bomendael verkopen we zowel de cydonia obl. ‘Leskovacz’, die op een appel lijkt, als de cydonia obl. ‘Vranja’, die op een peer lijkt. Beide soorten worden niet heel groot en zijn dus een goede aanwinst voor elke tuin. ook zijn het sterke bomen die niet veel onderhoud vergen.  

Verschillende vormen kweeperen

Bij Bomendael telen wij drie verschillende vormen kweeperen. Zo heb je de hoogstam kweepeer. Bij deze vorm begint de kroon op ongeveer twee meter. Ook hebben we de halfstam kweepeer. Hierbij begint de kroon op ongeveer 1,30 meter. En we hebben de leivorm kweepeer. Bij deze vorm zijn de takken horizontaal geleid. Hierdoor wordt het makkelijker om de vruchten te plukken.

Een zelfbestuivende kweepeer van Kwekerij Bomendael 

U bestelt de zelfbestuivende kweepeer gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Neem ook eens een kijkje bij al onze fruitbomen en zelfbestuivende fruitbomen.

Onze website is op zondag gesloten.

Fijn dat u belangstelling heeft voor bomendael.com
Wij beschouwen de zondag als een rustdag. Om die reden is onze site op zondag gesloten.

Onze website is weer open vanaf maandag 00:00 uur. We hopen u binnenkort terug te zien.

We wensen u een goede zondag toe.

illustratie-boom-klein

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina