Filteren

Categorieën

Prijs

Zelfbestuivend

Om te eten

Om te koken

Smaak

Hoogstam kweepeer

De kweepeer, ofwel de Cydonia Oblonga, wordt bij Bomendael al jarenlang geteeld. Deze boomsoort komt oorspronkelijk uit Azië. De laatste tijd worden ze ook in Nederland weer steeds populairder. De vruchten lijken op grote appels of peren. Ze zijn niet geschikt om zo uit de hand te eten, maar kunnen erg goed verwerkt worden in verschillende producten zoals jam, compote of gelei maar ook in likeuren en wijnen smaken ze erg goed. Bij een hoogstam kweepeer begint de kroon op ongeveer 1,80 meter en de totale hoogte van de boom is bij aankoop 3 tot 4 meter. Een hoogstam kweepeer kan een hoogte bereiken van 7 meter. Er moet dus wel voldoende ruimte zijn als je een hoogstam kweepeer in jouw tuin wilt planten.

illustratie-vingerafdruk
Hoogstam kweepeer Filteren

Resultaten Toont alle 2 resultaten

Sorteren op

Soorten kweeperen

Alle soorten kweeperen zijn onder te verdelen in op appels lijkende vruchten en op peren lijkende vruchten. Bij Bomendael verkopen we zowel de Cydonia oblonga ‘Leskovacz’, die op een appel lijkt, als de Cydonia oblonga ‘Vranja’, die op een peer lijkt. Beide soorten worden niet heel groot en zijn dus een goede aanwinst voor elke tuin. Ook zijn het sterke bomen die niet veel onderhoud vergen.  

Verzorging van een hoogstam kweepeer

Hoewel de kweepeer van nature alleen voorkomt in warmere landen, is het door middel van verschillende variaties toch gelukt om ook in Nederland kweeperen te laten groeien. Zeker als deze bomen in een pot staan, zijn ze erg goed bestand tegen het klimaat in Nederland. Wel is het noodzakelijk om de hoogstam kweepeer tegen een zuidmuur te planten. Hier staat hij enigszins beschut en krijgt hij voldoende zonlicht om mooie kweeperen te laten groeien.

Ook houden ze van een goed bemeste en kalkrijke grond. Als je ieder jaar wilt genieten van de vruchten moet je de hoogstam kweeperen niet te vaak snoeien. 

 

Alle soorten hoogstam kweeperen bomen die wij verkopen zijn zelfbestuivend.

Een keuze voor de zelfbestuivende kweepeer kan zijn dat er geen plaats is voor meerdere bomen en er bevindt zich in de buurt van de hoogstam kweepeer geen andere kweepeer.

Overigens is het wel zo dat een zelfbestuiver meer en grotere vruchten geeft als de kweepeer ook door andere kweeperen wordt bestoven.

 

Een hoogstam kweepeer van Kwekerij Bomendael 

U bestelt een hoogstam kweepeer gemakkelijk via onze webshop. U kunt kiezen voor onze aanplant service, dan komen wij de boom bij u thuis planten. Wanneer u het aanplantpakket bij ons aanschaft, krijgt u daarbij 2 boompalen, boomband, boomband spijkers en 60 Liter bemeste aanplantgrond. Meer weten over onze producten of wil je advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze klantenservice.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina