Voordelen van hoogstam leibomen - Bomendael

Voordelen van hoogstam leibomen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van leibomen in hun tuin. Deze bomen geven jouw tuin een luxueuze uitstraling. Jouw tuin lijkt zo wel een Franse kasteeltuin! Maar een ander groot voordeel van leibomen is dat deze op een stijlvolle manier privacy geven. De bomen zien er mooi uit en toch kunnen de buren of anderen er niet doorheen kijken. Ook nemen ze weinig ruimte in door de geringe breedte, wat leibomen ideaal maakt als erfafscheiding in kleine tuinen.

Profiteer van de voordelen van hoogstam leibomen

Zoals je al hebt gelezen hebben hoogstam leibomen veel voordelen. Maar deze bomen leveren nog meer profijt op. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat de leibomen hoger mogen zijn dan een standaard schutting. Dit komt doordat leibomen niet worden gezien als schutting, maar als een haag op stam. Je mag daardoor een hogere leibomenhaag plaatsen dan dat bij standaard hagen het geval is. Vraag even bij jouw gemeente na wat de precieze regels zijn. Ook fijn van zo’n leibomenhaag is dat deze zeer geschikt is wanneer je een hogere erfafscheiding wilt dan een standaard schutting. Je plaatst de leibomen dan vlak langs de schutting, waar de kronen van de bomen bovenuit steken. Zo heb je optimale privacy, ook wanneer je bijvoorbeeld naast een flatgebouw woont. Zo kan je rustig in jouw tuin genieten van de rust, zonder dat de buren je kunnen zien. Maak van uw tuin dus écht jouw eigen plekje door leibomen te planten en deze te gebruiken als schutting, of in combinatie met uw bestaande schutting.

Maak een keuze uit veel verschillende soorten bomen

Leibomen zijn er, net zoals andere bomen, in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor prachtige elegante loofbomen, maar ook fruitbomen in de vorm van een leiboom zijn populair. De bekendste leifruitboom is de leipeer, maar als je meer van andere soorten fruit houdt, vindt je bij Bomendael nog meer soorten leifruitbomen om uit te kiezen.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina
Nu GRATIS verzending met eigen bezorgdienst door heel Nederland!