Rechtstreeks uit eigen kwekerij
Binnen 6 werkdagen* in huis
3 maanden aangroeigarantie*

Je eigen fruit kweken

Wanneer je fruitbomen in de tuin hebt, dan wil je natuurlijk ook zelf vers fruit kunnen kweken. Je denkt wellicht dat fruitbomen altijd wel fruit produceren, maar daarvoor is één onderdeel essentieel: een goede bestuiving van je fruitbomen. Hoe werkt dit? Fruitbomen produceren stuifmeel, dat op de bloemen of bloesem van andere fruitbomen terecht moet komen om bestuiving te bewerkstelligen. Wanneer de bestuiving gelukt is, zullen jouw fruitbomen ook vruchten produceren. Maar hoe kan je zorgen voor een goede bestuiving? Daarvoor is er een wondermiddel: bijen. Hoe die werken? Lees snel verder, dan lees je er alles over!

Zorg voor een goede bestuiving

Voor een goede bestuiving van fruitbomen heb je dus bijen nodig. Veel mensen hebben een hekel aan bijen, of zijn er zelfs een beetje bang voor, maar eigenlijk zijn het hele nuttige insecten. Zij zorgen namelijk voor de bestuiving van jouw fruitbomen. Bijen zijn namelijk dol op nectar en de bloemen en bloesem van fruitbomen zit daar juist vol mee. Wanneer bijen op een bloem landen om de nectar op te zuigen, blijft het stuifmeel dat op de bloemen ligt, aan hun pootjes en lijfje kleven. Wanneer zij vervolgens naar een andere fruitboom vliegen en erop landen om daar van de nectar te snoepen, raakt de boom bestoven. Op die manier kunnen er meer bloemen groeien, die vervolgens uitgroeien tot heerlijke, sappige vruchten.

Kies voor fruitbomen van goede kwaliteit

Bestuiving is dus key bij het kweken van uw eigen fruit, maar er is nog iets dat belangrijk is. De bomen zelf moeten natuurlijk ook van goede kwaliteit zijn. Daarom kies je voor de uitstekende bomen van Bomendael. Onze fruitbomen, maar ook al onze andere bomen, zijn altijd van uitstekende kwaliteit. Zo kan je zelf heerlijk vers fruit kweken, in allerlei varianten.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina