De bestuiving van fruitbomen - Bomendael

De bestuiving van fruitbomen

Voor veel verschillende soorten fruitbomen is de bestuiving zeer belangrijk. Fruitbomen die niet bestoven worden, zullen namelijk geen vruchten dragen. Een effectieve bestuiving is dus belangrijk.

Het belang van bestuiving voor fruitbomen

Maar hoe worden fruitbomen effectief bestoven? Dat werk wordt gedaan door bijen. Hoe dat werkt, leggen de specialisten van Bomendael je graag uit in dit artikel. Wil je jouw eigen fruit gaan kweken? Lees dan dit artikel, dan komt je goed beslagen ten ijs!

Hoe werkt de bestuiving van fruitbomen

Bijen zijn dol op de nectar die schuilt in de bloemen en bloesem van fruitbomen. Wanneer de fruitbomen in het voorjaar dus in bloei staan, komen de bijen hier graag op af om te snoepen van de nectar. Dit heeft niet alleen voor de bijen een voordeel, maar ook de fruitbomen hebben hier zeker wat aan. In de bloemen zit namelijk niet alleen heerlijke nectar voor de bijen, maar op de bloemen zit ook stuifmeel. Dit komt terecht komt op de pootjes van de bijen, die het vervolgens meenemen naar de bloemen van andere fruitbomen. Hier vindt de bestuiving plaats. Hieruit ontstaan vervolgens nieuwe bloemen, die na de bloei uitgroeien tot heerlijke vruchten. Daarom is de bestuiving van fruitbomen zeer belangrijk.

Kies voor de juiste fruitbomen

Fruitbomen zijn zeer gevoelig zoals je misschien weet. Maar dat betekent niet dat je geen fruitbomen moet planten. Want iedereen wil toch lekker vers fruit uit eigen tuin? Kies daarom voor fruitbomen die passen bij het Hollandse klimaat en voor bomen die goed gedijen in de grond van jouw tuin. Woon je bijvoorbeeld in het rivierengebied? Dan heb je meestal rivierklei in de tuin. De fruitbomen moeten hierbij passen. Neem dus contact op met de specialisten van Bomendael, zodat ze je kunnen adviseren over welke fruitbomen het best passen in jouw tuin, zodat jij kan genieten van vers fruit van eigen bodem.

Kunnen wij je helpen?

Neem gratis contact met ons op! Direct naar contactpagina
Nu GRATIS verzending met eigen bezorgdienst door heel Nederland!